Дайте чесну відповідь на 4 питання - і отримаєте найточнішу оцінку вашої особистості!

Типологія особистостей Майерс-Бріггс була створена на базі теорії Юнга в 1940-х роках і набула широкого поширення в США і Європі, передають Патріоти України.

На основі цієї типології була створена система психологічних тестів для визначення вашої особистості – Ідентифікатор типів Майєрс-Бріггс.

Цей Ідентифікатор широко застосовується в бізнесі – наприклад, у багатьох великих західних компаніях. У США до 70% випускників середніх шкіл проходять цей тест для вибору майбутньої професії.

Цей тест призначений для визначення одного з 16 типів особистості. Він включає в себе 4 здвоєні типологічні шкали. Призначення типології і тестів – допомогти людині у визначенні її особистих переваг.

Чотири шкали.

Суть тесту в тому, що він визначає схильність людини до певного виду діяльності, стилю дій, характеру рішень та інших особливостей, що дозволяють їй почуватися комфортно і впевнено.

Для цього і були придумані 4 шкали, за якими досліджується особистість:

1. Екстраверт – інтроверт (шкала EI).

Інтроверти (I) – це не обов’язково замкнуті і некомунікабельні люди, як часто зображують жовті видання. Вони можуть бути товариськими і компанійськими, але енергію черпають і краще працюють наодинці з собою. Такі люди віддають перевагу думці, а не слову, тому завжди думають, перш ніж сказати.

На відміну від екстравертів (E), у яких комунікабельність межує з балакучістю. Для них за щастя перебувати і працювати з іншими людьми. Проблеми вони вирішують не поодинці за закритими дверима, а шляхом обговорення, що дозволяє знаходити компроміс.

2. Сенсорика – інтуїція (шкала SN).

Люди, що належать до S-типу, оцінюючи ситуацію, беруть до уваги всі деталі, які можна зрозуміти і відчути завдяки «сенсорам» – зору, нюху, дотику. Вони спираються на зовнішні, уже відомі дані і послідовні в своїх рішеннях, які ретельно обмірковують і зважують. Вони завжди точні, для них не мають значення припущення, не підтверджені фактами, а першорядне значення має тільки те, що відбувається тут і зараз.

N-тип більш схильний покладатися на інтуїцію. Найчастіше це люди з розвиненою уявою, для яких світ – це осередок можливостей. Вони халатніше відносяться до фактів, але здатні бачити картину глобально, прогнозувати найрізноманітніші шляхи розвитку подій.

3. Мислення – почуття (шкала TF).

Прийняття рішень ґрунтується на відомій дихотомії «емоції і інтелект». Т-тип – це люди, для яких логіка стоїть на першому місці. Вони слідують голосу розуму і приймають рішення, лише ретельно все обміркувавши. Представники даного типу добре аналізують інформацію, а також справедливі й об’єктивні.

F-тип – це людина, у якої ви не спишете завдання з фізики, але до неї першої підете, щоб поділитися своєю радістю чи бідою. Це емпати, для яких природа людських почуттів майже завжди важливіше всього іншого. Це люди з розвиненим емоційним інтелектом, і саме він, а не логіка, керує їхніми вчинками.

4. Судження – сприйняття (шкала JP).

Ті, хто відноситься до Р-типу, нездатні до всеосяжного контролю і планування, але можуть сприймати багато інформації і відразу по декількох каналах. Вони запрограмовані на багато, добре справляються з роботою в стислі терміни, не панікують, коли щось йде не так. Таким людям зміни даються дуже легко, адже вміння пристосовуватися – їхня сильна сторона.

J-типи, навпаки, однозадачні, схильні до планування і алгоритмізації. Для них важлива в першу чергу стабільність, вони намагаються виключити хаос і підійти до вирішення будь-якої проблеми у всеозброєнні, попередньо все продумавши. Такі люди здатні добре ставити цілі, визначати пріоритети і досягати результат.

Всього можливі 16 комбінацій типів, кожна з яких докладно описує особистість.

А тепер – обіцяні чотири питання, які допоможуть вам визначити свій тип:

1. Ви втомилися і терміново потребуєте підзарядки батарейок. Що будете робити: спілкуватися з друзями (E) чи читати / дивитися кіно вдома (I)?

2. Який опис більше підходить до вас? Я люблю жити теперішнім моментом, без відриву від дійсності, звертаючи увагу на деталі і роблячи все необхідне (S). Я люблю ідеї і теорії, люблю уявляти собі майбутнє, захоплююся символами і смислами, часто мрію (N).

3. Вам потрібно прийняти важливе рішення: наприклад, куди вступати на навчання або чи розлучатися з партнером. Як ви будете міркувати: логічно і раціонально (T) або прислухаючись до серця, враховуючи емоції і почуття інших людей (F)?

4. Ви збираєтеся відвідати якийсь захід. Віддасте перевагу розпланувати і організувати все заздалегідь (J) чи діяти спонтанно, гнучко і за обставинами (P)?

А тепер складіть свої чотири букви і читайте результат:

INTJ: Стратег.

На вершині самотньо. Стратеги це добре знають – це один з найрідкісніших і стратегічно обдарованих типів особистостей. Стратеги складають всього 2% населення, а жінки з таким типом особистості – це особлива рідкість (всього 0,8%).

Їм часто важко знайти однодумців, які зможуть підтримати їх невпинний інтелект і мислення шахіста. Люди з типом особистості Стратега обдаровані багатою уявою і одночасно рішучі, амбітні, але потайливі, надзвичайно цікаві, але не витрачають свою енергію на дурниці.

INTP: Вчений.

Тип особистості Вчений зустрічається досить рідко і становить лише 3% населення: це дуже добре, бо для таких людей немає більшої неприємності, ніж бути «як усі».

Вчені пишаються своєю винахідливістю і творчою натурою, унікальним баченням і живим інтелектом. Така людина може бути відомим філософом, архітектором або ексцентричним професором. Вченим належать багато наукових відкриттів в історії.

ENTJ: Командир.

Командири – це природжені лідери. Люди з цим типом особистості об’єднують в собі харизму і впевненість, вони мають авторитет, який збирає натовпи навколо однієї спільної мети. Командири характеризуються часто безжальним рівнем раціональності і спрямовують свою енергію, впевненість і гострий розум на досягнення запланованих цілей.

Ймовірно, добре, що такі люди становлять лише 3% населення, не затьмарюючи собою більш боязких і чутливих типів особистості, які складають решта населення світу, проте нам слід подякувати командирам за багато компаній та установи, послугами яких ми користуємося щодня.

ENTP: Полеміст.

Полеміст – найбільший адвокат диявола, який успішно розкладає всі аргументи і думки на дрібні складові, пускаючи їх за вітром, щоб всі бачили. На відміну від більш цілеспрямованих особистостей, Полемісти роблять це все не тому, що намагаються досягти якоїсь стратегічної задачі або глибинної мети, а просто для задоволення.

Ніхто так не любить розумові поєдинки, як Полемісти, оскільки це дає їм можливість потренувати свій виключно гострий розум, широку базу знань і здатність об’єднувати розрізнені ідеї в доведення своєї правоти.
У полемістів присутнє дивне поєднання якостей – вони безкомпромісно чесні, але при цьому будуть невпинно сперечатися, захищаючи ідею, в яку вони насправді не вірять. Вони гратимуть роль когось іншого, щоб оскаржити істину під іншим кутом зору.

INFJ: Адвокат.

Адвокат – дуже рідкісний тип особистості. Адвокати складають менше 1% населення, але залишають яскравий слід в світі. У них вроджене почуття ідеалізму і моральності, а від інших ідеалістів їх відрізняє рішучість і цілеспрямованість. Адвокати – це не ледачі мрійники, а люди, здатні робити конкретні кроки для досягнення своїх цілей і виконання довгострокової стратегії.

Адвокати схильні робити метою свого життя допомогу іншим, але хоча таких людей часто можна зустріти за роботою, спрямованою на допомогу іншим або благодійність, їхнє справжнє прагнення – дістатися до самої суті проблеми, щоб питання порятунку людей взагалі ніколи не виникало.

INFP: Посередник.

Посередники – справжні ідеалісти, завжди шукають іскру добра навіть в найгірших з людей або подій в спробі поліпшити ситуацію. Хоча багато хто сприймає їх як спокійних, стриманих, навіть сором’язливих людей, в посередниках горить внутрішнє полум’я і пристрасть, які можуть в якийсь момент засяяти.

Складаючи всього 4% населення, особистості типу Посередник часто ризикують залишитися незрозумілими – але, коли вони знаходять тих, хто думає подібно, це стає для них джерелом радості і натхнення. Посередників ведуть скоріше принципи, ніж логіка, емоції або практичність. Приймаючи рішення про те, як рухатися вперед, вони будуть враховувати такі міркування, як честь, краса, моральність і доброчесність.

ENFJ: Тренер.

Тренери – це природні лідери, повні пристрасті і харизми. Складаючи всього близько 2% населення, ці люди зустрічаються серед політиків, тренерів і наставників. Вони поширюють вплив і надихають інших на досягнення в ім’я покращення світу.

Тренери від природи впевнені в собі і впливають на людей. Вони з гордістю і радістю демонструють іншим, як поліпшити самих себе і навколишній світ.

ENFP: Борець.

Борець – справжній вільний дух. Борці часто стають головними на вечірках, однак вони не сильно зацікавлені в галасі і не схильні до насолоди моментом. Вони насолоджуються соціальними і емоційними контактами з іншими.

Чарівні, незалежні, енергійні і жалісливі – ті 7% населення, які вони складають, безумовно, виділяються в будь-якому натовпі.

ISTJ: Адміністратор.

Тип особистості Адміністратор вважається одним з найбільш поширених і становить 13% населення. Визначальні характеристики даного типу – цілісність, практична логіка і невпинне слідування своєму обов’язку – роблять Адміністраторів життєво важливим ядром багатьох сімей і організацій, в яких цінуються традиції, правила і стандарти (наприклад, в юридичних компаніях, урядових організаціях або армії).

Адміністратори воліють відповідати за свої вчинки і пишатися роботою, яку вони виконують. Коли вони працюють над поставленим завданням, то не шкодують ні сил, ні енергії, виконуючи завдання акуратно і терпляче.

ISFJ: Захисник.

Захисник вельми унікальний, оскільки багато що з його здібностей суперечать його індивідуальним рисам. Чуйні Захисники можуть прийти в лють, якщо необхідно захистити свою сім’ю або друзів; спокійні і скритні, вони, як правило, мають добре розвинені навички спілкування з людьми і міцних соціальних взаємин. І хоча вони прагнуть до безпеки і стабільності, такі особистості можуть бути вельми відкритими до змін, якщо відчувають, що їх розуміють і поважають.

Захисники – справжні альтруїсти, які відповідають добром на добро з надлишком, і сприймають роботу і людей, в яких вони вірять, з ентузіазмом і щедрістю. Навряд чи знайдеться інший тип, який представляє собою таку велику частину населення – майже 13%. Поєднуючи кращі риси традиціоналістів і бажання творити добро, Захисники працюють в історично сформованих галузях, таких як медицина, освіта та громадська робота.

ESTJ: Менеджер.

Менеджери представляють закон і порядок, вони застосовують своє розуміння того, що правильно і неправильно, що прийнятно в суспільстві, а що ні. Вони зміцнюють сім’ї та спільноти. Твердо вірячи в чесність, старанність і порядність, Менеджери цінуються за чіткі поради та розумні інструкції.

Пишаючись своєю здатністю об’єднувати людей, Менеджери часто стають громадськими організаторами, наполегливо працюють, збирають людей на важливі суспільні свята або на захист традиційних цінностей, що скріплюють сім’ї і суспільство.

ESFJ: Консул.

Люди, які відносяться до цього типу особистості, дуже часто зустрічаються – їх цілих 12%. Консули користуються підтримкою друзів і близьких, організовуючи зустрічі і роблячи все можливе, щоб переконатися, що всі щасливі.

В душі Консули – соціальні істоти і прагнуть не відставати від того, що роблять їхні друзі. Обговорюючи наукові теорії або сперечаючись про міжнародну політику, ви навряд чи надовго привернете увагу Консула. Консулів більше хвилюють відчутні, практичні питання, типу підвищення свого соціального статусу і спостереження за іншими.

ISTP: Віртуоз.

Віртуози люблять пробувати нове навпомацки і на око, вивчаючи світ навколо себе зі спокійним раціоналізмом і натхненною цікавістю. Люди з таким типом особистості – природжені творці, що рухаються від проекту до проекту, будуючи корисне і марне заради самого процесу і набуваючи нового досвіду у міру просування. Часто бувають механіками або інженерами: для Віртуозів немає більшого задоволення, ніж возитися по лікоть в механізмах, розбираючи і збираючи їх знову, роблячи їх трохи краще, ніж вони були до цього.

Віртуозам подобається допомагати іншим, ділитися своїм досвідом, тому шкода, що цей тип особистості зустрічається нечасто – тільки 5% населення. Жінки-Віртуози особливо рідкісні, а стандартні гендерні ролі, які суспільство їм пропонує, погано підходять для їх характеру.

ISFP: Артист.

Артисти – це справжні творчі особистості, але не обов’язково в стандартному значенні цього слова, що має на увазі, що вони малюють маленьких щасливих поні. Так, таке буває нерідко, вони прекрасно це вміють, але скоріше це означає, що своїм розумінням естетики вони розширюють межі загальновизнаних норм.

Артисти люблять руйнувати традиційні очікування експериментами з зовнішнім виглядом і поведінкою. Їх головний девіз – «Не треба мене обмежувати!»

ESTP: Ділок.

Ділок завжди впливає на своє безпосереднє оточення; кращий спосіб виявити його на вечірці – це стежити за виром людей, які слідують за кимось, хто переміщається від групи до групи. Сміхотливі і артистичні, з грубуватим і життєвим почуттям гумору, Ділки люблять бути центром уваги. Якщо просять когось із публіки вийти на сцену, Ділок зголоситься першим або підштовхне сором’язливого друга.

Теорія, абстрактні концепції і великовагові дискусії про глобальні проблеми та їх наслідки не зацікавлять Ділків надовго. Ці люди люблять живу розмову з дещицею інтелектуальності, але лише про те, що відбувається прямо зараз, а ще краще замість розмови піти і зайнятися справою.

ESFP: Активіст

Якщо хтось і може спонтанно пуститися в танок і заспівати, так це Активіст! Активісти живуть моменту, і хочуть, щоб і всі інші відчували себе так само. Жоден інший тип особистості не віддає настільки щедро свій час і свої сили, коли потрібно підбадьорити інших, і ніякий інший тип особистості не робить це настільки стильно і чарівно.

Будучи природженими артистами, активісти обожнюють світло софітів, але для них весь світ – сцена. Багато знаменитостей з типом особистості активісти – дійсно артисти, але вони продовжують шоу і в компанії друзів, ведучи бесіду воістину чарівно, привертаючи увагу в будь-якому суспільстві і перетворюючи будь-який вихід в свято.

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...