Яку кашу називають кашою "жіночої краси" і чому, передають Патріоти України.
Виявляється, що колаген можна отримувати не лише, споживаючи добавки чи лосось. Джерелом колагену в нашому організмі може бути звичайна перлова каша. Якщо перлову кашу споживати регулярно, шкіра, нігті та волосся будуть мати здоровий вигляд, стверджують експерти.
Як відомо, перловка належить до числа здорових і корисних круп з високою харчовою цінністю. Це ситний та низькокалорійний продукт багатий на білок, на клітковину, необхідну для нормальної перистальтики кишківника. А ще вона дуже доступна, тому її можна часто споживати без шкоди для гаманця. Але вона не така популярна, як, наприклад, гречка чи вівсянка. А дарма.
Відварену перловку називають кашею краси, тому що вона містить величезну кількість такої амінокислоти, як лізин. речовини , необхідної для вироблення колагену. Саме лізин робить шкіру пружною, запобігає появі зморшок, а вітаміни В і Е в перловці допомагають зберегти здоровими нігті, волосся та шкіру.
Оскільки перловка містить глютен, тому її не можна вживати при целіакії. Ще перлова крупа може викликати надмірне газоутворення.
Багато лізину містить гречка, її також варто обирати для поповнення організму колагеном. Крім вітамінів та мінералів гречка містить майже повний профіль амінокислот, найбільше в ній міститься аспарагіну, глутаміну та гліцину. Справжнє джерело лізину – це зелена гречка, в одній порції вареної зеленої гречки міститься десята частина добової норми лізину.
Перекази з картки на картку в Україні давно стали звичними для мільйонів громадян. Люди щодня надсилають гроші родичам, друзям або оплачують послуги. Але не всі знають, які суми можна переказувати без ризику отримати штраф від податкової або платити по...
Набряки ніг влітку — часта проблема, особливо у спеку, коли судини розширюються, а рідина затримується в тканинах. Ось дієві поради, як полегшити або запобігти цьому, передають Патріоти України. Норма: 1,5–2 л чистої води на день (без врахування чаю, к...