Деякі господині солять одяг при пранні, а інші їм заздрять: У чому секрет

Незважаючи на появу пральних машин з різними режимами прання, винахідливі господині користуються своїми лайфхаками. Солити речі при пранні - один з них, передають Патріоти України.

Захищає колір

Не секрет, що в результаті неправильного прання біла тканина може стати сіруватого відтінку, а кольорова – втратити яскравість. Існує безліч порошків, які зберігають колір і яскравість одягу.

Прання речей з сіллю допоможе замінити дорогі речі і зберегти яскравий їх колір. Для цього потрібно тільки додати 1 столову ложку солі в пральну машину. В результаті одяг буде виглядати акуратно і не втратить свій вигляд після багатьох прань. Ще один важливий момент – сіль допомагає ефективно виполіскувати пральний засіб з тканини, а це якраз сприяє збереженню кольору.

Як оновити старі речі

Для цього необхідно замочити їх у теплій воді і залишити хвилин на 30-40. Після такої процедури вони знайдуть первинний вигляд. Допоможе сіль і в тому випадку, якщо тканина линяє. Точно також замочіть білизну перед пранням в солоній воді, а потім вже завантажте його в пральну машинку.

Сіль виведе плями

Якщо ви пролили вино на блузку, відразу ж присипте це місце сіллю. Потім замочіть річ в холодній воді на 30-40 хвилин і тільки після цього періть в машинці. Важливо. При пранні дотримуйтеся рекомендацій по догляду за даним матеріалом, зазначеним на ярличку.

Якщо додати сіль в холодну воду для замочування, вона допоможе позбутися від плям крові на одязі. Таку білизну потім перуть при помірній температурі, і всі забруднення успішно відпираються. При необхідності його можна навіть прокип'ятити, але робити це можна далеко не з кожною тканиною.

Інший вид складних плям – від іржі. Щоб від них позбутися, необхідно відтерти забруднення сіллю, змішаної з соком лимона. Після цього річ потрібно висушити і прополоскати. Сліди поту зникають після прання в гарячій воді, в яку додають сіль у співвідношенні 3 столові ложки на 1 літр рідини.

Прання речей з сіллю нешкідлива для будь-якого типу білизни. У тому числі для тюлів і фіранок, які зазвичай стираються руками. Просто додайте до прального порошку сіль у зазначеній пропорції і періть як зазвичай.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...