Від того, якими шматочками ви подрібните картоплю, багато в чому залежатиме якість дерунів та їх смак. Рекомендується для цієї страви використовувати дрібну сторону тертки. У такому разі страва має бездоганну текстуру.
Важливо готувати деруни так, щоб картопля не встигла потемніти. Для цього варто одночасно з картоплею натирати і цибулю. Також можна додати до тіста трохи соку лимона або ложку сметани. Але загалом рекомендація така — чим менше стоїть тісто з картоплею, тим краще. Варто натирати картоплю і одразу смажити деруни.
Якщо готувати деруни за класичним рецептом, можна помітити, що у переліку інгредієнтів немає яєць. Його потрібно вводити лише тоді, коли у картоплі дуже мало крохмалю.
Чорна, червона, а може, біла? Який сорт смородини найкорисніший і яку харчову цінність має кожен із них? Варто дізнатися відповіді на ці запитання, особливо зараз, коли в Україні триває сезон цих смачних ягід, передають Патріоти України. У світі існує ...
Швейцарські науковці з Женевського університету встановили: навіть у соціально активних людей самотність у поєднанні з погіршенням слуху значно пришвидшує когнітивний занепад, передають Патріоти України. У новому дослідженні, опублікованому в журналі C...