Деруни будуть ідеальними: ТОП-3 секрети, які використовують у ресторанах

Правильна тертка

Від того, якими шматочками ви подрібните картоплю, багато в чому залежатиме якість дерунів та їх смак. Рекомендується для цієї страви використовувати дрібну сторону тертки. У такому разі страва має бездоганну текстуру.

Щоб тісто не потемніло

Важливо готувати деруни так, щоб картопля не встигла потемніти. Для цього варто одночасно з картоплею натирати і цибулю. Також можна додати до тіста трохи соку лимона або ложку сметани. Але загалом рекомендація така — чим менше стоїть тісто з картоплею, тим краще. Варто натирати картоплю і одразу смажити деруни.

Подумайте, перш ніж додавати яйця

Якщо готувати деруни за класичним рецептом, можна помітити, що у переліку інгредієнтів немає яєць. Його потрібно вводити лише тоді, коли у картоплі дуже мало крохмалю.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...