Деруни не втратять колір, якщо додати ці два інгредієнти - проста кулінарна хитрість

Деруни з картоплі - одна з найпростіших і найсмачніших страв з інгредієнтів, які завжди є під рукою. Є кілька способів, як приготувати деруни так, щоб в процесі смаження вони не набували неапетитного темного кольору. Деякі господині використовують сік цибулі, щоб вийшли деруни, які не темніють, передають Патріоти України.

Сік подрібненої цибулі дійсно допомагає зупинити потемніння картоплі. Однак в процесі смаження навіть з цибулею деруни можуть набути некрасивого забарвлення. Щоб точно позбутися цієї проблеми, в тісто можна додати кисломолочні продукти і соду.

Ідеальні деруни - рецепт, який кращий за класичний

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 5 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
  • борошно - на око;
  • сметана - 1 ст. л.

Натріть картоплю на дрібній тертці. Слідом додайте подрібнену цибулю. Після - вбийте яйце, додайте одну столову ложку сметани і одну чайну ложку соди, политої оцтом. Ретельно перемішайте і додавайте борошно - допоки не отримаєте тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану. Не забудьте посолити і поперчити.

Картопляне тісто викладайте в розігріту сковороду ложкою, обсмажуйте картопляні оладки на середньому вогні близько 7 хвилин з кожної зі сторін.

У деруни можна також додати начинку, наприклад, м'ясну, щоб отримати більш поживну страву на обід або вечерю.

Деруни з м'ясом - покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 5 шт;
  • свинячий фарш - вдвічі менше, ніж картоплі;
  • цибуля - 1 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
  • борошно - на око;
  • сметана - 1 ст. л.

Насамперед підготуйте м'ясо. Візьміть фарш, змішайте з подрібненою цибулею, додайте сіль і перець. Сформуйте з нього невеликі тонкі котлетки і приберіть їх в холодильник, накривши харчовою плівкою.

В цей час замісити густе і в'язке картопляне тісто - як за рецептом вище, але додавши більшу кількість борошна.

Викладіть тісто на розігріту сковороду, зверху - м'ясні котлетки. Закрийте м'ясо картопляної масою так, щоб воно повністю опинилося всередині дерунів. Без поспіху обсмажуйте з двох сторін на помірному вогні, щоб бути впевненими, що м'ясо точно встигне приготуватися до кінця. Перевертайте деруни в процесі смаження, щоб отримати ідеальний колір.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...