Деруни не втратять колір, якщо додати ці два інгредієнти - проста кулінарна хитрість

Деруни з картоплі - одна з найпростіших і найсмачніших страв з інгредієнтів, які завжди є під рукою. Є кілька способів, як приготувати деруни так, щоб в процесі смаження вони не набували неапетитного темного кольору. Деякі господині використовують сік цибулі, щоб вийшли деруни, які не темніють, передають Патріоти України.

Сік подрібненої цибулі дійсно допомагає зупинити потемніння картоплі. Однак в процесі смаження навіть з цибулею деруни можуть набути некрасивого забарвлення. Щоб точно позбутися цієї проблеми, в тісто можна додати кисломолочні продукти і соду.

Ідеальні деруни - рецепт, який кращий за класичний

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 5 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
  • борошно - на око;
  • сметана - 1 ст. л.

Натріть картоплю на дрібній тертці. Слідом додайте подрібнену цибулю. Після - вбийте яйце, додайте одну столову ложку сметани і одну чайну ложку соди, политої оцтом. Ретельно перемішайте і додавайте борошно - допоки не отримаєте тісто, що нагадує за консистенцією густу сметану. Не забудьте посолити і поперчити.

Картопляне тісто викладайте в розігріту сковороду ложкою, обсмажуйте картопляні оладки на середньому вогні близько 7 хвилин з кожної зі сторін.

У деруни можна також додати начинку, наприклад, м'ясну, щоб отримати більш поживну страву на обід або вечерю.

Деруни з м'ясом - покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру - 5 шт;
  • свинячий фарш - вдвічі менше, ніж картоплі;
  • цибуля - 1 шт;
  • яйця - 1 шт;
  • сода, гашена оцтом - 1 ч. л.;
  • борошно - на око;
  • сметана - 1 ст. л.

Насамперед підготуйте м'ясо. Візьміть фарш, змішайте з подрібненою цибулею, додайте сіль і перець. Сформуйте з нього невеликі тонкі котлетки і приберіть їх в холодильник, накривши харчовою плівкою.

В цей час замісити густе і в'язке картопляне тісто - як за рецептом вище, але додавши більшу кількість борошна.

Викладіть тісто на розігріту сковороду, зверху - м'ясні котлетки. Закрийте м'ясо картопляної масою так, щоб воно повністю опинилося всередині дерунів. Без поспіху обсмажуйте з двох сторін на помірному вогні, щоб бути впевненими, що м'ясо точно встигне приготуватися до кінця. Перевертайте деруни в процесі смаження, щоб отримати ідеальний колір.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Це може здивувати! Вчені назвали найефективніший спосіб уберегти мозок від старіння

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:07

Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...