Деруни по-буковинськи: Простий рецепт ситної страви, яка припаде до смаку всім

Буковинські деруни відрізняються від звичних рецептурою та способом приготування. Порадуйте близьких на вечерю дерунами, запеченими в горщиках, передають Патріоти України.

Деруни по-буковинськи: рецепт

Інгредієнти:

  • 8 великих картоплин
    300 грам свіжих або заморожених грибів
    250 грам сметани
    200 грам м'яса
    100 грам молока
    4 столові ложки борошна
    3 цибулини
    1 яйце
    Сіль і перець за смаком
    Рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

Картоплю очистити від шкірки, промити під проточною водою. Потім бульби обсушити за допомогою паперових рушників і натерти на найдрібнішій тертці.

Картопляну масу посолити і поперчити за смаком. Додати яйця, молоко, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідності.

Пательню з товстим дном поставити на вогонь, влити кілька ложок рослинної олії. Смажити деруни на розпеченій олії до золотистої скоринки з обох сторін.

В окремій сковороді обсмажити вимите і нарізане кубиками 1х1 сантиметр м'ясо. Це може бути курка, свинина або яловичина.

Цибулю нарізати півкільцями, спасерувати в окремій сковороді, додати нарізані пластинками гриби. Смажити, поки не піде вся зайва волога. Змішати гриби з м'ясом.

Керамічні або глиняні горщики заповнити підготовленими продуктами в такій послідовності: 3 драника, 2 столові ложки з гіркою грибів з м'ясом. Шари повторювати до тих пір, поки горщики не будуть заповнені вщерть. Останнім шаром повинен бути м'ясо з грибами.

У невеликій мисочці сметану розвести наполовину з водою. Посолити-поперчити за смаком. Залити отриманим соусом горщики.

Запікати деруни по–буковинськи в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Подавати до столу гарячими. Смачного!

Це буде смакота! Два інгредієнти для маринаду, які врятують навіть переморожену рибу

неділя, 28 квітень 2024, 8:30

Переморожену рибу можна приготувати. Навіть, якщо вона стала трохи рихла. Риба може бути смачною, адже не є зіпсованою. Просто через об’єктивні умови зберігання та термін змінилась текстура м’яса риби. Врятувати страву допоможе маринад, передають Патрі...

Це така смакота! Рецепт омлету, який має спробувати кожен гурман

неділя, 28 квітень 2024, 8:22

Омлет. Здається, що в цій страві нічого не може здивувати. Її готують майже кожен день на сніданок. Проте можна змінити звичні інгредієнти, щоб отримати зовсім новий смак. Приготуйте омлет з пивом, редисом та помідорами, передають Патріоти України. Для...