Буковинські деруни відрізняються від звичних рецептурою та способом приготування. Порадуйте близьких на вечерю дерунами, запеченими в горщиках, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Картоплю очистити від шкірки, промити під проточною водою. Потім бульби обсушити за допомогою паперових рушників і натерти на найдрібнішій тертці.
Картопляну масу посолити і поперчити за смаком. Додати яйця, молоко, просіяне борошно і ретельно перемішати до однорідності.
Пательню з товстим дном поставити на вогонь, влити кілька ложок рослинної олії. Смажити деруни на розпеченій олії до золотистої скоринки з обох сторін.
В окремій сковороді обсмажити вимите і нарізане кубиками 1х1 сантиметр м'ясо. Це може бути курка, свинина або яловичина.
Цибулю нарізати півкільцями, спасерувати в окремій сковороді, додати нарізані пластинками гриби. Смажити, поки не піде вся зайва волога. Змішати гриби з м'ясом.
Керамічні або глиняні горщики заповнити підготовленими продуктами в такій послідовності: 3 драника, 2 столові ложки з гіркою грибів з м'ясом. Шари повторювати до тих пір, поки горщики не будуть заповнені вщерть. Останнім шаром повинен бути м'ясо з грибами.
У невеликій мисочці сметану розвести наполовину з водою. Посолити-поперчити за смаком. Залити отриманим соусом горщики.
Запікати деруни по–буковинськи в розігрітій до 180 градусів духовці протягом півгодини. Подавати до столу гарячими. Смачного!
Гаряча чашка чаю може не лише створити відчуття спокою, а й реально знизити рівень тривожності завдяки активним сполукам у його складі. Хоча люди використовують чай для заспокоєння століттями, наука лише зараз підтверджує його вплив на психічне здоров’...
Приготування домашньої випічки – це справжнє мистецтво, яке вимагає уваги до деталей та дотримання певних правил. Однак, навіть досвідчені господині іноді стикаються з проблемою, коли булочки чи пироги виходять сухими та крихкими, передають Патріоти Ук...