Дешево і дуже смачно! Курячий паштет із доступних інгредієнтів - під силу зготувати всім

Ніжний курячий паштет готується дуже просто, з найдоступніших інгредієнтів і завжди справляє фурор. Право вважатися його батьківщиною багато століть виборюють Франція та Німеччина. Проте є версія, що паштет готували ще в Стародавньому Римі, передають Патріоти України.

А от причина створення паштету відома достеменно. Кухарі прагнули використати вся наявне м'ясо, щоб мінімізувати відходи. Паштет подають гарячим і холодним, на обід і для швидкого перекусу. Він чудово смакує з домашньою консервацією: огірками та помідорами.

Паштет із курки

Час: 1,5 години
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • 1 350 грамів курячих стегон;
  • 450 грамів курячої печінки;
  • 4 яйця;
  • 4 морквини;
  • 2 великі цибулини;
  • 1 шматочок цибулі-порею;
  • 20 грамів петрушки;
  • кілька горошин перцю;
  • 3 лаврових листки;
  • 3 – 4 зубчики часнику;
  • сіль;
  • перець;
  • мускатний горіх;
  • 1 столова ложка майорану;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 столові ложки вершкового масла.

Приготування:

  1. Покладіть у велику каструлю промиту курку, запашний перець, лаврове листя, перець горошком, очищену моркву, шматочок цибулі-порею, петрушку і одну цибулину.
  2. Залийте всі інгредієнти водою і накрийте кришкою. Коли вода почне кипіти, зменшіть вогонь і тушкуйте, поки куряче м'ясо не розпадеться і не відділиться від кістки. На це піде приблизно 2,5 години.
  3. Коли курка буде готова, вийміть її на велику тарілку, щоб вона охолонула, залиште бульйон.
  4. Печінку помийте і наріжте невеликими шматочками, замочіть в молоці приблизно на 1 годину.
  5. Цибулю наріжте товстими скибками і трохи обсмажте на оливковій олії, додайте сюди печінку і вершкове масло.
  6. У печінку можна додати трішки бульйону, в якому варилася курка. Готову печінку залиште охолонути.
  7. Очищене куряче м'ясо, печінку з цибулею, часником подрібнити на м'ясорубці 3 рази. Маса повинна стати однорідною.
  8. Додайте жовтки і приправте сіллю, свіжомеленим перцем, мускатним горіхом і меленим майораном.
  9. Якщо паштет виходить занадто сухим – додайте у нього бульйон.
  10. Білки збийте і додайте в суміш, акуратно перемішайте.
  11. Викласти у форму для запікання (довжина 30 см), змащену вершковим маслом і посипану сухарями.
  12. Форма повинна заповнити до 2/3 її висоти.
  13. Розрівняйте масу, зверху викладіть виделкою білок, який залишився.
  14. Поставте паштет в духовку і встановіть температуру 175 градусів, випікайте близько 50 хвилин.
  15. Вийміть ще теплий паштет з форми і дайте охолонути. Найкраще куштувати його на наступний день із грінками чи крекером. Смачного!

Модницям на замітку! Наймодніші жіночі стрижки для круглого обличчя 2022, які чудово роблять стрункішою (фото)

понеділок, 24 січень 2022, 14:58

Жіноча стрижка повинна бути не тільки модною, але й вдалою. Адже всі ми різні, й у кожної з нас обличчя певної форми. Тому перш ніж вибирати ту чи іншу зачіску, переконайтеся в тому, що вона вам ідеально пасує, передають Патріоти України. У будь-якому...

Це варто знати всім! Зменшує смертність від інсультів - лікар розвіяв основні міфи про каву

понеділок, 24 січень 2022, 12:58

Кава - це підбадьорливий і корисний напій, якщо вживати його з розумом і не перевищувати допустиму дозу. Основні міфи про цей багатьма улюблений напій розвіяв лікар-невролог Євген Скрипник у себе на Facebook, зазначають Патріоти України. Кава не є канц...