Дешево і дуже смачно! Пишні деруни, які не темніють: Ось який інгредієнт треба додати в тісто

Одна з найкращих страв з картоплі - деруни. Ідеально приготовлені картопляні деруни: пишні, не сіріють та не темніють. І для того, щоб досягти такого результату, у тісто слід додати деякі інгредієнти, передають Патріоти України

Фудблогерка Марія Хрипко (masha_hrypko) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом дерунів з картоплі. Для того, щоб вони були пишними, у тісто пропонують додати гашену соду оцтом. А завдяки цибулі деруни не будуть темніти.Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт
  • цибуля – 1 шт
  • яйця – 1 шт
  • сода гашена оцтом – 1 ч. л.
  • борошно – 120-150 г
  • сметана – 1 ст. л.
Спосіб приготування:

1. Картоплю та цибулю подрібнити на дрібній тертці.

2. Додати яйця, сметану та гашену соду. Перемішати.

3. Додати борошно, перемішати.

4. Посмажити деруни.

Забудете про проблему! Як позбутися конденсату на вікнах - прості трюки, які працюють

четвер, 9 жовтень 2025, 8:15

Ви помічали, що вранці ваші вікна покриті крапельками конденсату? Це не лише псує вигляд кімнати, а й може призвести до плісняви та неприємного запаху. Ось кілька ефективних способів, які допоможуть уникнути проблем, передають Патріоти України. Конденс...

Народні прикмети на 9 жовтня. Що українці спрадавна вживали цього дня, аби набратися здоров'я на рік

четвер, 9 жовтень 2025, 7:53

9 жовтня за новим церковним календарем (22 жовтня за старим) - день пам'яті апостола Якова Алфеєва. За старим календарним стилем - день пам'яті святого Іоана Богослова. Про апостола відомо небагато. Яків жив у I столітті, був братом апостола і євангелі...