Гречка - одна з улюблених круп багатьох людей. Як смачно приготувати
гречку відомо вже давно. Всі знають, що страви з гречки корисні як
дорослим, так і дітям, передають Патріоти України.
Сьогодні
ми покажемо вам рецепт смачної запіканки, основним інгредієнтом якої
буде виступати гречана каша. Смачно, просто і не банально, може
виступати варіантом смачного і корисного обіду для всієї родини.
Інгредієнти
Гречка — 1 склянка (ємність 250 мл)
Вода — 2,5 склянка (ємність 250 мл)
Вершкове масло — 80 грамів
Яйця — 2 шт. (великі)
Сіль — за смаком
Печінка куряча — 500 грамів
Цибуля — 1 шт. (100 грамів)
Морква — 1 шт. (100 грамів)
Рослинна олія — 5 ст. л.
Сіль, перець — за смаком
Сир твердий — 100 грамів
Сметана — 4 ст. л.
Приготування
Гречку варимо до готовності. У процесі варіння солимо за смаком.
Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на рослинній олії.
Печінку зачищаємо, ріжемо шматочками та обсмажуємо на рослинній олія до готовності. Солимо і перчимо за смаком.
Подрібнюємо блендером моркву, цибулю і печінку в однорідну масу.
У гарячу гречку додаємо вершкове масло і даємо охолонути.
Яйця збиваємо з сіллю і додаємо в гречку, перемішуємо.
Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо половину гречки, на неї печінку і потім решту гречку. Шари ущільнюємо.
Сир натираємо на грубій тертці, додаємо сметану, перемішуємо і викладаємо зверху на запіканку.
Відправляємо запіканку в розігріту духовку на 180 градусів до утворення золотистої скоринки.
Готовій запіканці даємо постояти 15-20 хвилин і можна подавати порційно.
Деякі продукти з поганою репутацією насправді можуть мати дивовижні переваги для здоров'я серця і бути частиною корисної дієти, якщо вживати їх у помірних кількостях і готувати здоровими способами. Про це пише eatingwell.com, передають Патріоти Україн...
"Хочу нагадати Вам, дорогі друзі, про суперцінний напій -- ромашковий чай. Чашка теплого ромашкового чаю – це не просто ритуал перед сном. За цією простою традицією -- справжня наука, яка працює на користь нашого організму", - про це у Фейсбуці пише лі...