Дешево і дуже смачно! Запіканка з гречаної каші, яка точно сподобається всім

Гречка - одна з улюблених круп багатьох людей. Як смачно приготувати гречку відомо вже давно. Всі знають, що страви з гречки корисні як дорослим, так і дітям, передають Патріоти України.

Сьогодні ми покажемо вам рецепт смачної запіканки, основним інгредієнтом якої буде виступати гречана каша. Смачно, просто і не банально, може виступати варіантом смачного і корисного обіду для всієї родини.

Інгредієнти

  • Гречка — 1 склянка (ємність 250 мл)
  • Вода — 2,5 склянка (ємність 250 мл)
  • Вершкове масло — 80 грамів
  • Яйця — 2 шт. (великі)
  • Сіль — за смаком
  • Печінка куряча — 500 грамів
  • Цибуля — 1 шт. (100 грамів)
  • Морква — 1 шт. (100 грамів)
  • Рослинна олія — 5 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Сир твердий — 100 грамів
  • Сметана — 4 ст. л.

Приготування

  1. Гречку варимо до готовності. У процесі варіння солимо за смаком.
  2. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо їх на рослинній олії.
  3. Печінку зачищаємо, ріжемо шматочками та обсмажуємо на рослинній олія до готовності. Солимо і перчимо за смаком.
  4. Подрібнюємо блендером моркву, цибулю і печінку в однорідну масу.
  5. У гарячу гречку додаємо вершкове масло і даємо охолонути.
  6. Яйця збиваємо з сіллю і додаємо в гречку, перемішуємо.
  7. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо половину гречки, на неї печінку і потім решту гречку. Шари ущільнюємо.
  8. Сир натираємо на грубій тертці, додаємо сметану, перемішуємо і викладаємо зверху на запіканку.
  9. Відправляємо запіканку в розігріту духовку на 180 градусів до утворення золотистої скоринки.
  10. Готовій запіканці даємо постояти 15-20 хвилин і можна подавати порційно.

Всі подробиці в коротенькому відео.

Всім добра!

Джерело: Ukr.Media

Хіти тижня. Ви будете здивовані смаком! Щоб зробити м'ясо або котлети набагато смачніше - просто карамелізуйте цибулю

вівторок, 26 жовтень 2021, 23:30

Практично всі поважаючі себе кухарі мають у меню страви з додаванням цього апетитного інгредієнта, передають Патріоти України. Так як же смачно карамелізувати цибулю - дивіться нижче:. Інгредієнти:. Приготування:. Багато хто використовує для карамелі...

Хіти тижня. Корисний лайфхак: Коли потрібно перемішувати смажену картоплю, щоб страва вийшла з рум'яною скоринкою і не підгоріла

вівторок, 26 жовтень 2021, 23:05

Смажена картопля - улюблена страва багатьох людей. Однак, навіть в такій простій на перший погляд страві є нюанси. Щоб картопля не підгоріла, але при цьому вийшла із золотистою скоринкою, її потрібно правильно перемішувати. Саме в цьому полягає секрет ...