Дешево і сердито: Звичайні сірники позбавлять від мошок у вазоні та додадуть яскравості квітам

Практично жодна квартира не обходиться без кімнатних рослин, але навіть при дуже ретельному догляді зелений улюбленець може почати хворіти і чахнути, передають Патріоти України.

Одна з причин цього - поява мошок у ґрунті. Боротися з проблемою можна різними способами, один з яких працює за принципом "дешево і сердито". А саме позбутися від мошок у квітах можна за допомогою звичайних сірників.

Чому з'являються мошки в домашніх вазонах? Причин може бути кілька. Зокрема, ґрунт міг бути заздалегідь заражений личинками або комахи потрапили через відкрите вікно в кімнату і оселилися у квітах. Крім того, мошки могли з'явитися через перезволоження ґрунту та гниття опалого листя рослини в горщику.

Як позбутися від мошок у квітах

Щоби запобігти зараженню квітів комахами, слід усунути можливі причини їхньої появи:

  • пересаджувати квіти в новий чистий (оброблений) субстрат;
  • не допускати регулярного перезволоження земляної грудки;
  • не залишати рослини біля відкритого вікна без антимоскітних сіток на тривалий період часу;
  • усувати опале засохле листя з поверхні ґрунту.

Якщо дотримуватися цих правил, то ймовірність появи мошок зводиться до мінімуму. Але якщо все ж проблема з мошками виникла, боротися з комахами можна за допомогою звичайних сірників.

Досвідчені квітникарі кажуть, що мінеральні речовини із запальної суміші містять найважливіші для квітів елементи. У землі хімічні речовини, що містяться в запальній голівці сірника, перетворюються на добриво і поступово чинять свою цілющу дію:

  • фосфор бере участь у фотосинтезі, утворенні кореневої системи, поліпшенні функції всмоктування, регуляції дихання рослини;
  • цинк необхідний для утворення гормону росту — ауксину, а також хлорофілу. Також він бере участь в синтезі білка і вуглеводному обміні;
  • сірка в складі запальної суміші поступово розчиняється і пригнічує зростання спор і бактерій.

Крім того, запальна суміш сірників стимулює зростання рослин і сприяє тривалому й інтенсивному цвітінню. Рослина закладатиме максимальне число бутонів, а забарвлення пелюсток буде яскравішим.

Як позбутися від мошок у квітах за допомогою сірників

Щоби настирливі мошки не докучали ні вам, ні рослинам, квітникарі радять рівномірно увіткнути в ґрунт 5-10 сірників головками вниз, відступивши від краю 3-5 см.

Квітку поливають трохи менше звичайного, щоб підсушений ґрунт прискорив одужання. Через три дні сірники потрібно поміняти на нові. Так триває до повного зникнення шкідників.

Застосовувати цей спосіб боротьби з мошками можна при перших ознаках хвороби рослини і в період цвітіння, коли обприскування фунгіцидами є небажаним. Важливо! Не можна використовувати забагато сірників, інакше надлишок компонентів викличе інтоксикацію та опік коренів.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...