Дешево та безпечно: Рецепт засобу для миття посуду із натуральних інгредієнтів

Засобів для миття посуду на ринку безліч, причому деякі з них називаються екологічними. Однак у побутовій хімії майже завжди є компоненти, які шкодять здоров'ю, передають Патріоти України.

Спробуйте приготувати миючий розчин самостійно із натуральних інгредієнтів.Залишки для миття посуду на тарілках і каструлях не можна назвати безпечними. Лікарі попереджають, що навіть при ретельному ополіскуванні кухонного приладдя, хімічні частинки все одно проникають з їжею в організм. Вони можуть викликати проблеми із шлунково-кишковим трактом та провокувати розвиток захворювань.

Саморобний засіб для миття посуду не тільки буде безпечним для організму, а й доступним. Компоненти, із яких воно складається, коштують копійки, а вистачатиме його надовго.

Інгредієнти

• 1 шматок господарського мила
• склянка гарячої води
• 6 ст. л. харчової соди
• пластикова пляшка для зберігання

Приготування

Господарське мило можна замінити на дитяче – воно приємніше пахне. Подрібніть шматок ножем або натріть на тертці. Поставте мило на водяну баню та поступово додавайте воду. Як варіант, можна просто залити окропом мило і залишити настоювати до повного розчинення твердого інгредієнта.

Маса має стати однорідною. Тоді додайте в розчин соду, після чого збийте отриману пасту віночком або міксером. Екологічно чистий засіб для посуду готовий! Воно особливо підходить для чищення дитячого посуду. Залишається тільки перелити розчин у пляшку або контейнер і використовувати як завжди

Це може здивувати! Коли люди починають різко старіти - вчені визначили два періоди

середа, 19 листопад 2025, 16:58

Старіння часто сприймають як повільний, рівномірний процес, який поступово змінює тіло та організм. Проте вчені зі Стенфордського університету довели, що ці зміни можуть відбуватися стрибкоподібно, передають Патріоти України з посиланням на. За результ...

А ви це знали? Навіщо в СРСР на емальованому посуді робили чорний обідок

середа, 19 листопад 2025, 12:40

Емальований посуд був незмінним атрибутом радянської кухні: яскраві кольори, прості форми й характерна чорна смужка по краю. Чому ж виробники посуду в СРСР наполегливо залишали цю смугу, навіть якщо вона не гармоніювала з загальним виглядом виробу, пер...