Дешевий засіб очистить духовку за 15 хвилин - суперпростий лайфхак

Мало хто любить чистити духовку від жиру і залишків їжі, що підгоріли. Але зробити це можна навіть без рукавичок, якщо не використати побутову хімію. За допомогою натуральних засобів можна не тільки відмити до блиску скляні дверцята духової шафи, а й усі її внутрішні поверхні, передають Патріоти України.

Допомогти в прибиранні духовки може один простий продукт, який, напевно, знайдеться у вас у кухонній шафі. Харчова сода — відмінна альтернатива хімічному засобу для чищення. Так як вона миттєво розчиняє бруд і жир, це робить соду ідеальним варіантом для використання в духовках, пише Express.

Структура харчової соди працює як м’який абразив, очищуючи тверді відкладення і не залишаючи подряпин. На відміну від "хімії", після соди духовку відразу можна використовувати.

Як очистити духовку за допомогою соди

У більшості випадків харчова сода працює як за помахом чарівної палички всього за 15 хвилин. Все, що потрібно для цього лайфхака — півсклянки харчової соди та три столові ложки води. У невеликій мисці змішайте інгредієнти, щоб вийшла паста приблизно консистенції тіста для млинців і дістаньте решітки з духовки. За допомогою гумового шпателя або просто рукою в рукавичці нанесіть пасту на забруднені деталі, будь то метал чи скло. Але не чіпайте нагрівальні елементи. Залишіть засіб на 15-20 хвилин. Після цього зітріть пасту, бруд і жир, які відшарувалися, мокрою кухонною серветкою. Потім протріть внутрішню частину духовки вологим кухонним рушником, використовуючи воду або суміш води й оцту для у розрахунку три до одного.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...