Дешевий засіб очистить духовку за 15 хвилин - суперпростий лайфхак

Мало хто любить чистити духовку від жиру і залишків їжі, що підгоріли. Але зробити це можна навіть без рукавичок, якщо не використати побутову хімію. За допомогою натуральних засобів можна не тільки відмити до блиску скляні дверцята духової шафи, а й усі її внутрішні поверхні, передають Патріоти України.

Допомогти в прибиранні духовки може один простий продукт, який, напевно, знайдеться у вас у кухонній шафі. Харчова сода — відмінна альтернатива хімічному засобу для чищення. Так як вона миттєво розчиняє бруд і жир, це робить соду ідеальним варіантом для використання в духовках, пише Express.

Структура харчової соди працює як м’який абразив, очищуючи тверді відкладення і не залишаючи подряпин. На відміну від "хімії", після соди духовку відразу можна використовувати.

Як очистити духовку за допомогою соди

У більшості випадків харчова сода працює як за помахом чарівної палички всього за 15 хвилин. Все, що потрібно для цього лайфхака — півсклянки харчової соди та три столові ложки води. У невеликій мисці змішайте інгредієнти, щоб вийшла паста приблизно консистенції тіста для млинців і дістаньте решітки з духовки. За допомогою гумового шпателя або просто рукою в рукавичці нанесіть пасту на забруднені деталі, будь то метал чи скло. Але не чіпайте нагрівальні елементи. Залишіть засіб на 15-20 хвилин. Після цього зітріть пасту, бруд і жир, які відшарувалися, мокрою кухонною серветкою. Потім протріть внутрішню частину духовки вологим кухонним рушником, використовуючи воду або суміш води й оцту для у розрахунку три до одного.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...