Діабетикам і гіпертонікам на замітку: Медики назвали продукт, який знизить цукор у крові

Дослідники встановили, що каротиноїд астаксантин здатний прискорити метаболізм глюкози і знизити рівень цукру в крові. Вони пояснили, що до антиоксидантів, які виводять з організму небезпечні вільні радикали, відносяться в тому числі каротиноїди. Саме вони надають овочам і фруктам яскравий помаранчевий колір, передають Патріоти України.

Серед них особливий потенціал продемонстрував антиоксидант астаксантин, який міститься у великій кількості в червоній рибі і в інших морепродуктах. Дослідження виявило, що у діабетиків, які отримували астаксантин, спостерігалося зменшення маси жиру в організмі. Також у добровольців був низький систолічний тиск. Медики додали, що астаксантин також ефективний при високому кров'яному тиску і підвищеному холестерині.

З архіву ПУ. "Не мийте сиру курку!": Американські експерти попереджають про небезпеку харчового отруєння

субота, 11 липень 2020, 15:00

Куряче м'ясо домогосподарки перед приготуванням зазвичай миють під проточною водою на своїй кухні. Але такі дії можуть мати серйозні негативні наслідки. Експерти з американського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC) пояснили, чому ніколи ...

Терміново включайте до меню: Вчені розповіли, як яблука впливають на серцево-судинні захворювання

п’ятниця, 10 липень 2020, 14:56

Іспанські вчені з Університету Ровіра і Вірхілій виявили переваги вживання червоних яблук для профілактики серцево-судинних захворювань, передають Патріоти України. З іншого боку, дослідження підтвердили, що вони благотворно впливають на рівень ліпідів...