
Дослідники встановили, що каротиноїд астаксантин здатний прискорити метаболізм глюкози і знизити рівень цукру в крові. Вони пояснили, що до антиоксидантів, які виводять з організму небезпечні вільні радикали, відносяться в тому числі каротиноїди. Саме вони надають овочам і фруктам яскравий помаранчевий колір, передають Патріоти України.
Серед них особливий потенціал продемонстрував антиоксидант астаксантин, який міститься у великій кількості в червоній рибі і в інших морепродуктах. Дослідження виявило, що у діабетиків, які отримували астаксантин, спостерігалося зменшення маси жиру в організмі. Також у добровольців був низький систолічний тиск. Медики додали, що астаксантин також ефективний при високому кров'яному тиску і підвищеному холестерині.
Зливний отвір може бути найбруднішим місцем у вашому домі, навіть якщо раковина сяє чистотою. Суміш мила, жиру та харчових відходів утворює в трубах наліт, який не лише смердить, а й приваблює шкідників. Про це пише The Mirror, передають Патріоти Украї...
Зимова експлуатація автомобіля завжди б’є по кишені. Фізика робить своє: загусле мастило, холодний двигун та підвищений опір повітря вимагають більше енергії. Видання UaMotors та міжнародні профільні експерти поділилися методами, які допоможуть зберегт...