Дідівський метод надовго зберегти молоко свіжим: ТОП-4 добавки, які не дадуть йому скиснути

Молоко має невеликий термін придатності, а зважаючи на те, що в нинішніх реаліях у будь-який момент може вимкнутися світло, а разом із ним і холодильник, строк його придатності може скоротитися ще більше, передають Патріоти України.

Існує щонайменше 4 перевірені способи надовго зберегти цей продукт свіжим. І у всіх випадках ідеться про необхідність додати до нього певний компонент. Що ж здатне запобігти швидкому скисанню молока, розповідає apostrophe.

Як зберегти молоко від скисання:

  1. Щоб молоко довше не скисало, перед кип'ятінням додайте невелику кількість цукру.
  2. Допоможе при кип'ятінні і дрібочка солі, головне — не переборщити. Більш того, дрібка солі, додана у молоко, збереже навіть нестерилізований продукт, тому можете додавати мізерну кількість солі у продукт відразу після відкриття пакета або пляшки. Але зберігати молоко все одно краще у холодильнику чи якомусь іншому прохолодному місці.
  3. Якщо при кип'ятінні в молоко додати трохи соди, то воно не буде згортатися і надовше залишиться свіжим.
  4. Зберегти молоко від скисання допоможуть листочки м'яти, опущені в рідину.

Ви їсте сир щодня? Ось що насправді відбувається з вашим організмом

понеділок, 17 листопад 2025, 16:12

Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...

Вітамін, про який всі забули - він може врятувати вашу печінку

понеділок, 17 листопад 2025, 12:11

Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...