Дієтолог шокував: Яке молоко краще викинути з холодильника прямо зараз

Молоко - звичний продукт у багатьох холодильниках. Додаємо його до кави, десертів, млинців чи соусів. Проте не кожне молоко однаково корисне - дієтолог Бартик Шемрай попереджає, які види можуть нашкодити більше, ніж допомогти, передають Патріоти Україниж


Не кожне молоко корисне

Молоко давно вважають джерелом кальцію та білка, і багато хто вживає його щодня. Але не все молоко, доступне в магазинах, зберігає свої цінні властивості. Дієтолог Бартик Шемрай у своєму відео чітко вказав, які види молока варто уникати.


Яке молоко краще не купувати?

Найбільшу увагу варто звернути на ультрапастеризоване молоко — його піддають дуже високій температурі, щоб продовжити термін зберігання. Однак цей процес руйнує корисні ферменти та змінює структуру білків, через що організм може важче його перетравлювати, а цінність продукту значно падає.

Також варто уникати знежиреного молока (0% або 1,5% жиру). Хоч його довго рекламували як “здорове”, вилучення жиру позбавляє молоко важливих вітамінів А, D, Е і К — розчинних саме в жирах.


Що вибирати?

Найкращий вибір — свіже, повножирне молоко, бажано з сертифікатом “біо”. Молоко з органічних господарств походить від корів, яких годують натуральними кормами без ГМО, антибіотиків і гормонів росту. Це знижує ризик потрапляння в організм шкідливих речовин і забезпечує кращу харчову цінність.

Цей продукт може вбити собаку - не додавайте його до раціону улюбленця

субота, 12 липень 2025, 17:30

Літо, пікніки та ароматне барбекю - те, що приносить задоволення людям, може серйозно нашкодити собакам. Одним із найбільш ризикованих продуктів, який часто потрапляє до миски чотирилапих, є звичайна ковбаса, передають Патріоти України. За словами експ...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...