Яйця в будь-якому вигляді - невід'ємний продукт на столах українців. Варені, смажені, яйця пашот ідеально "заходять" на сніданок, обід і навіть вечерю, але мало хто знає, що у великій кількості вони можуть нашкодити організму, передають Патріоти України.
З одного боку, продукт вважається шкідливим, оскільки містить в собі багато холестерину. З іншого, він незамінний для людей, які дотримуються дієти і ведуть здоровий спосіб життя.
Головна користь курячих яєць полягає в наявності легкозасвоюваного білка, який при регулярному вживанні сприяє:
Не варто скидати з рахунків і жовток. У жовтку є безліч корисних речовин, які стають безперечними аргументами за його вживання:
Так, улюблена багатьма складова яйця може шкодити. Через холестерин, яким багатий жовток, в 1968 році в деяких країнах навіть рекомендували скоротити споживання холестерину до 300 мг на день і не їсти більше трьох курячих яєць на тиждень.
Якщо говорити про способи вживання продукту, то користь сирих курячих яєць набагато вище смажених або варених. На засвоєння сирої їжі витрачається менше енергії, до того ж "живі" жири і вуглеводи мають вищу харчову цінність на відміну від денатурованих.
Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...
Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...