Продукти, багаті білком, мають багато переваг, одна з яких - ситість. Вживаючи їжу з високим вмістом білка, ви будете відчувати себе ситими довше, що допоможе відбити бажання з'їсти нездорову закуску, передають Патріоти України.
Дієтолог Емі Гудсон пояснила, що білок є більш ситним, ніж вуглеводи та жири, тому він може допомогти зменшити загальне споживання калорій, змусивши вас почувати себе повноцінними, пише Eatthis. "Це може призвести до зменшення кількості перекусів і переїдання", - пояснила Гудсон.
Вона додала, що організм витрачає більше енергії на перетравлення і метаболізм білка, що може збільшити загальну щоденну витрату калорій.
Варто також зазначити, що дієта з високим вмістом білка може сприяти досягненню цілей зниження жиру, одночасно допомагаючи підтримувати м'язову масу.
"Білок допомагає організму переважно спалювати жир для отримання енергії, що може сприяти більшій втраті жиру", - додала Гудсон.
Фахівець пояснила, що всі високоякісні білки, такі як риба, яловичина, свинина, птиця, яйця і молочні продукти, можуть сприяти досягненню цілей по зниженню ваги, оскільки вони допомагають вам залишатися ситими. Однак "яйця є основним джерелом білка для схуднення з кількох причин", сказала Гудсон.
Вони містять усі необхідні амінокислоти, мінерали та вітаміни, необхідні організму. У них мало калорій. В одному великому яйці близько 72 калорій. Така відносно низька кількість калорій робить яйця основним продуктом для схуднення.
Крім того, за словами дієтолога, яйця допомагають контролювати рівень цукру в крові. "Яйця мають низький глікемічний індекс, а це означає, що вони мають мінімальний вплив на рівень цукру в крові", - пояснив Гудсон.
До того ж яйця - неймовірно універсальний продукт, який можна приготувати безліччю смачних способів. Це означає, що яйця є прекрасним доповненням до щотижневого раціону харчування.
Крім того, яйця коштують недорого. "Це робить їх більш доступними для більшості сімей", - сказала дієтолог.
При цьому дієтолог підкреслила, що потреби в білку індивідуальні для кожної людини в залежності від ваги і типу/обсягу вправ. "Не існує рекомендацій для всіх людей. Хороше емпіричне правило - включати від 25 до 30 грамів високоякісного білка в усі три прийоми їжі, а потім включати від 10 до 20 грамів під час перекусів", - рекомендувала фахівець.
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...