Продукти, багаті білком, мають багато переваг, одна з яких - ситість. Вживаючи їжу з високим вмістом білка, ви будете відчувати себе ситими довше, що допоможе відбити бажання з'їсти нездорову закуску, передають Патріоти України.
Дієтолог Емі Гудсон пояснила, що білок є більш ситним, ніж вуглеводи та жири, тому він може допомогти зменшити загальне споживання калорій, змусивши вас почувати себе повноцінними, пише Eatthis. "Це може призвести до зменшення кількості перекусів і переїдання", - пояснила Гудсон.
Вона додала, що організм витрачає більше енергії на перетравлення і метаболізм білка, що може збільшити загальну щоденну витрату калорій.
Варто також зазначити, що дієта з високим вмістом білка може сприяти досягненню цілей зниження жиру, одночасно допомагаючи підтримувати м'язову масу.
"Білок допомагає організму переважно спалювати жир для отримання енергії, що може сприяти більшій втраті жиру", - додала Гудсон.
Фахівець пояснила, що всі високоякісні білки, такі як риба, яловичина, свинина, птиця, яйця і молочні продукти, можуть сприяти досягненню цілей по зниженню ваги, оскільки вони допомагають вам залишатися ситими. Однак "яйця є основним джерелом білка для схуднення з кількох причин", сказала Гудсон.
Вони містять усі необхідні амінокислоти, мінерали та вітаміни, необхідні організму. У них мало калорій. В одному великому яйці близько 72 калорій. Така відносно низька кількість калорій робить яйця основним продуктом для схуднення.
Крім того, за словами дієтолога, яйця допомагають контролювати рівень цукру в крові. "Яйця мають низький глікемічний індекс, а це означає, що вони мають мінімальний вплив на рівень цукру в крові", - пояснив Гудсон.
До того ж яйця - неймовірно універсальний продукт, який можна приготувати безліччю смачних способів. Це означає, що яйця є прекрасним доповненням до щотижневого раціону харчування.
Крім того, яйця коштують недорого. "Це робить їх більш доступними для більшості сімей", - сказала дієтолог.
При цьому дієтолог підкреслила, що потреби в білку індивідуальні для кожної людини в залежності від ваги і типу/обсягу вправ. "Не існує рекомендацій для всіх людей. Хороше емпіричне правило - включати від 25 до 30 грамів високоякісного білка в усі три прийоми їжі, а потім включати від 10 до 20 грамів під час перекусів", - рекомендувала фахівець.
Православна церква України 23 січня за новим стилем вшановує єпископа Климента Анкірського і мучеників Агафангела, Самана і Павлина Милостивого. За старим стилем 23 січня вшановували пам'ять богослова Григорія, єпископа Ніського. . У це свято селяни ...
Пластикові контейнери для їжі є невід'ємною частиною сучасного побуту. Вони зручні для зберігання продуктів і транспортування готових страв. Проте вже після першого використання виникає проблема: залишки їжі, жир і запах міцно вбираються в пластик. Нав...