Дієтологи назвали єдиний корисний шоколад із усіх - організм буде як годинник

Більшість любить солодке і жити не може без шоколаду. На полицях магазинів багато видів цього десерту, проте, за словами лікарів, купувати і їсти можна лише один, передають Патріоти України.

Найкориснішим шоколадом з усіх вважається той, у якому вміст какао-бобів починається з 85%. Такий десерт має масу користі для організму, заряджаючи його необхідними речовинами та мінералами, завдяки чому він працює як ракета.

У гіркому шоколаді містяться поліфенол-антиоксиданти, що знешкоджують надмірну кількість вільних радикалів, які пошкоджують клітини та вміст клітин. Організм насичується енергією і людина перебуває у кращому фізичному стані.

Чорний шоколад також виступає в ролі пробіотика, надаючи корисний вплив на кишечник та його роботу - організм споживає більше вітамінів, покращується робота мозку, знижується шанс розвитку онкології кишечника і таке інше. Шоколад із вмістом понад 85% какао сприятливо впливає на роботу мозку, покращується кровообіг та когнітивні здібності.

"Його не дарма називають гірким. Я б ще додала - глевкий і на любителя. Якщо пошукати не заангажовану інформацію навіть у наукових джерелах, то її не так багато, тому що більшість наукових досліджень все ж таки були проведені за підтримки шоколадних гігантів, тому у висновках там все лише хороше та супер корисне", - написала експерт

Жінкам на замітку! Як часто слід прати бюстгальтер і коли його міняти на новий? Поради експерта

вівторок, 4 листопад 2025, 9:15

Бюстгальтер – важливий предмет гардеробу, який потребує правильного догляду. Часто жінки не знають, як його прати та зберігати, щоб він служив довше. Експерт з технологій білизни Джорджина Біббі пояснює основні правила догляду за бюстгальтером та коли ...

А ви це знали? Як і навіщо досвідчені дачники використовують восени на ділянці мідний купорос

вівторок, 4 листопад 2025, 8:43

Грибкові хвороби - один із головних ворогів саду та городу. Фітофтороз, вертицильоз, гнилі, фузаріоз, плямистість, іржа та парша здатні зберігатися в ґрунті завдяки спорам і міцелію, які легко переживають зиму, пише Telegram-канал "Моя дача. Сад і горо...