Дієтологи перерахували п'ять груп продуктів, які покращують настрій

Вчені встановили, що емоційний стан та загальне самопочуття залежать від правильного функціонування кишківника, оскільки понад 90 відсотків гормону гарного настрою серотоніну синтезується саме в ньому, передають Патріоти України.

Сертифіковані дієтологи Ума Найду та Ширен Бехайрі перерахували п'ять груп продуктів, що сприяють покращенню настрою, включаючи лосось та бобові. Їхні слова наводить видання HuffPost.

За словами Уми Найду, вчені встановили, що емоційний стан та загальне самопочуття залежать від правильного функціонування кишківника, оскільки понад 90 відсотків гормону гарного настрою серотоніну синтезується саме у ньому.

«Люди, у раціоні яких багато корисної їжі, рідше скаржаться на проблеми із психічним здоров'ям. Ті ж, хто має в раціоні більше обробленої, солодкої їжі, частіше стикаються з ментальними проблемами, такими як тривожність і депресія», — зазначила спеціалістка.

Вона порадила їсти більше продуктів, багатих на пробіотики, наприклад, солоні огірки, квашену капусту і кефір, оскільки вони позитивно впливають на мікрофлору кишківника.

Своєю чергою дієтолог Бехайрі до продуктів, що покращують настрій, віднесла багату Омега-3 кислотами рибу жирних сортів, таку як лосось, сардини, скумбрію, а також цілісні злаки, бобові та крохмалисті овочі.

«Ці продукти забезпечують стійке вивільнення глюкози, яка потрібна для функціонування мозку. Вони також стимулюють вироблення серотоніну, що сприяє відчуттю спокою та гарному самопочуттю», - розповіла фахівчиня.

Також, на думку Бехайрі, щоб підняти настрій, треба включити до раціону більше овочів та фруктів. Вони багаті на антиоксиданти, вітаміни та мікроелементи, які підтримують загальний стан здоров'я, включаючи здоров'я мозку і кишківника, пояснила спеціалістка.

На закінчення Бехайрі запропонувала звернути увагу на індичку, курку, яйця, молочні продукти, горіхи та насіння, оскільки ця група продуктів сприяє виробленню амінокислоти триптофан, необхідної для заспокоєння нервової системи та виробництва серотоніну.

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...

Перевірте себе! Цей тест покаже, які стосунки вам потрібні насправді

неділя, 19 січень 2025, 5:40

Психологи кажуть, що далеко не завжди люди перебувають саме в тих стосунках, у яких їм хотілося б бути. Зрозуміло, що всі бажають "любові та щастя", але як досягти цього? УНІАН пропонує психологічний тест на характер за картинками, щоб зрозуміти, що ва...