Дієтологиня назвала найкорисніший та найгірший вид кави, а також поділилася секретом заварювання та споживання

Щоб отримати максимум користі від цього напою, потрібно його правильно обрати, приготувати та споживати. Про це розповіла дієтологиня Світлана Фус в Instagram.

Яку каву краще обрати?

За словами Фус, найкраще купувати каву в зернах і уникати розчинної.

Вона впевнена, що кава в зернах не лише не шкідлива для печінки в помірних кількостях, але й може принести певну користь.

"Мелена втрачає частину свого аромату, тому найсмачніша буде подрібнена безпосередньо перед заваркою. Уникайте розчинної, яку отримують в результаті складних промислових процесів", – додала Фус.

Фахівчиня зазначила, що особливо погано на здоров'я впливає кава в пакетиках "3 в 1". Радить від такого напою взагалі відмовитися, через велику кількість емульгаторів, цукру та шкідливих жирів в ньому.

А ще така кава часто містить підсилювачі смаку і запаху, які негативно впливають на роботу печінки, підкреслила дієтологиня.

Як правильно заварювати каву, щоб вона була корисною?

Фус рекомендує краще використовувати спеціальні паперові фільтри Через них без перешкод проходять цінні поліфеноли (антиоксиданти) з кавових зерен.

Коли пити каву?

Фахівчиня радить від вживання натщесерце краще відмовитися, адже напій може подразнювати слизову. Також не варто пити каву одразу після ситної страви, в якій є залізо, тому що цей елемент може погано засвоїтися.


"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...