Щоб не нашкодити своєму здоров'ю, потрібно знати, який сир корисний, а який - їсти не варто. Про це розповіла дієтологиня Лурдес Кастро Мортільяро із Нью-Йорка.
За її словами, сир може стати чудовою альтернативою м'ясу через високий вміст білків. Він також має тваринне походженні і може наситит організм потрібними йому речовинами.
Фахівчиня закликала відмовитися від тих сирів, які мають високий ступінь обробки. Йдеться, зокрема, про крем-сир і плавлені сирки.
Виявляється у плавлених сирках міститься більше натрію, тому їх взагалі не варто вживати людям, які хворіють на серцево-судинні захворювання, наприклад, гіпертонію.
Експертка зазначила, що, хоча не кожен має змогу щоденно купувати вишукані і дорогі сири, все ж варто відмовитися саме від плавлених сирків, які відрізняються доступною ціною.
Найкориснішим сиром Лурдес Кастро Мортільяро називає рікоту. Це традиційний італійський сироватковий сир. В перекладі "рікота" означає "той, що був заново приготовленим". Тобто під час його створення обробляють сироватку, яка залишається після коагуляції молока для виготовлення інших видів сиру (пекорино, моцарелла тощо).
Рікота містить велику кількість концентрованого сироваткового протеїну, який людський організм досить легко засвоює. Як пояснила експертка: "Сироватковий протеїн є однією із найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Отже, це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м'язову масу, а також скинути вагу".
Також у перелік корисних сирів входить твердий сир, зокрема гауда, пармезан. Вони містять багато кальцію в досить мало води, тому для насичення потрібно з'їсти зовсім мало продукту. Однак і натрію в цих сирах більше, аніж в м'яких, типу рікоти.
Тому людям з гіпертонією чи проблемами з нирками потрібно контролювати вживання твердих сирів та вибирати м'якші варіанти.
Все більше лікарів та експертів з інтегративної медицини сходяться на думці: найкращий спосіб почати день - зелений чай із лимоном, передають Патріоти України. Докторка Юдін Гаррі, яка працює у швидкій та практикує інтегративну медицину, називає цей на...
Ми виділяємо цілий фонтан хімічних речовин із різними запахами через пори шкіри та під час дихання. Деякі з них можуть сигналізувати про те, що ми хворіємо, і їх можна використовувати для діагностики хвороб - іноді навіть за кілька років до появи симпт...