Дітям можна, на відміну від чорного: Професор-технолог пояснила, з чого роблять білий шоколад


З чого виготовляють білий шоколад та чи можна давати його дітям, розповіла в інтерв'ю "Главкому" доктор технічних наук, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Лариса Баль-Прилипко, передають Патріоти України.

«Він не містить какао-продуктів. Але у ньому 20% какао-масла, є сухе молоко, вершки. Цей шоколад можна давати дітям, на відміну, наприклад, від чорного шоколаду 90%», – розповіла Лариса Баль-Прилипко.

Харчовий технолог пояснює, що згідно з ДСТУ 3924, чорний шоколад – це шоколад, у якому какао-продуктів не менше ніж 35% і какао-масла не менше ніж 18%. «Десь 50% в ньому какао-пасти. Какао-продукти – це інгредієнти, які отримують в результаті переробки какао-бобів. Молочний шоколад містить 25% какао-продуктів», – розповіла вона.

Це може здивувати! Чому старі рушники краще вбирають вологу, ніж нові

понеділок, 19 травень 2025, 16:44

Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...

Бережіться! Лікар назвав п’ять основних симптомів раку, з якими багато хто не піде на обстеження

понеділок, 19 травень 2025, 16:24

Лікар Національної служби охорони здоров’я Великої Британії (NHS) Сурадж Кукадія розкрив п’ять ключових ознак раку і порадив звернутися до терапевта загальної практики негайно, якщо у вас є будь-які з цих симптомів, передають Патріоти України. За слова...