З чого виготовляють білий шоколад та чи можна давати його дітям, розповіла в інтерв'ю "Главкому" доктор технічних наук, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Лариса Баль-Прилипко, передають Патріоти України.
«Він не містить какао-продуктів. Але у ньому 20% какао-масла, є сухе молоко, вершки. Цей шоколад можна давати дітям, на відміну, наприклад, від чорного шоколаду 90%», – розповіла Лариса Баль-Прилипко.
Харчовий технолог пояснює, що згідно з ДСТУ 3924, чорний шоколад – це шоколад, у якому какао-продуктів не менше ніж 35% і какао-масла не менше ніж 18%. «Десь 50% в ньому какао-пасти. Какао-продукти – це інгредієнти, які отримують в результаті переробки какао-бобів. Молочний шоколад містить 25% какао-продуктів», – розповіла вона.
Стосунки між чоловіком і жінкою - це постійне балансування, де одне невдале слово під час сварки може стати останньою краплею. Існують фрази, які чоловіки особливо не переносять - і саме вони найчастіше стають причиною конфліктів та розривів, передають...
Запалення - це природна захисна реакція організму, яка допомагає боротися з інфекціями та відновлювати тканини. Проте, коли цей процес стає хронічним, він може призвести до розвитку серйозних захворювань, зокрема діабету, серцево-судинних недуг і пробл...