З чого виготовляють білий шоколад та чи можна давати його дітям, розповіла в інтерв'ю "Главкому" доктор технічних наук, декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України Лариса Баль-Прилипко, передають Патріоти України.
«Він не містить какао-продуктів. Але у ньому 20% какао-масла, є сухе молоко, вершки. Цей шоколад можна давати дітям, на відміну, наприклад, від чорного шоколаду 90%», – розповіла Лариса Баль-Прилипко.
Харчовий технолог пояснює, що згідно з ДСТУ 3924, чорний шоколад – це шоколад, у якому какао-продуктів не менше ніж 35% і какао-масла не менше ніж 18%. «Десь 50% в ньому какао-пасти. Какао-продукти – це інгредієнти, які отримують в результаті переробки какао-бобів. Молочний шоколад містить 25% какао-продуктів», – розповіла вона.
Чимало користувачів ноутбуків скаржаться, що акумулятор в їхньому пристрої швидко виходить з ладу і перестає тримати заряд. При цьому проблема може полягати не в якості самої батареї, а в неправильній її експлуатації, передають Патріоти України. Експер...
Новітні дослідження підтверджують, що вітамін D може відігравати ключову роль у сповільненні процесів старіння. Вчені виявили, що він допомагає зберігати теломери - захисні "ковпачки" на кінцях хромосом, довжина яких тісно пов’язана зі старінням органі...