Картопля фрі - улюблений перекус багатьох шанувальників фастфуду, але її також можна приготувати в домашніх умовах навіть без фритюрниці. Це не займе у вас багато часу: на приготування такої страви потрібно 20 хвилин.
Рецепт картоплі фрі на 6-7 порцій.
Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:
Візьміть об’ємну каструлю, бажано, щоб вона мала товсте дно. Нагрійте в ній всю олію, яка є за рецептом, і чекайте, поки вона закипить.
Поки олія закипає, вимийте та очистіть від шкірки картоплю. Приготовлену картоплю наріжте дрібною соломкою. Надайте їй класичний вигляд картоплі фрі. Посоліть нарізану картоплю і дайте солі вбратися, залишивши картопляну соломку обсихати. Інакше, якщо на картоплі залишаться краплі води, при опусканні її в олію вона пускатиме бризки в різні боки.
Після того, як олія закипіла, опустіть у неї картоплю. Обсмажуйте її 3-4 хвилини, а потім дістаньте із каструлі за допомогою шумівки. Краще, щоб картопля трохи охолола. Інакше ви можете обпектися. Також слід вживати картоплю не відразу, давши олії стекти з неї.
Картопля фрі по-домашньому готова! Можна подавати її до столу як основну або додаткову страву. За смаком також можна додати кетчуп або будь-який інший покупний соус або власного приготування. До картоплі фрі чудово підходять сирний, кисло-солодкий соуси та барбекю.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...