Діти будуть у захваті! Як приготувати смачну картоплю фрі в домашніх умовах

Картопля фрі - улюблений перекус багатьох шанувальників фастфуду, але її також можна приготувати в домашніх умовах навіть без фритюрниці. Це не займе у вас багато часу: на приготування такої страви потрібно 20 хвилин.

Подробиці

Рецепт картоплі фрі на 6-7 порцій.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • сіль за смаком.

Візьміть об’ємну каструлю, бажано, щоб вона мала товсте дно. Нагрійте в ній всю олію, яка є за рецептом, і чекайте, поки вона закипить.

Поки олія закипає, вимийте та очистіть від шкірки картоплю. Приготовлену картоплю наріжте дрібною соломкою. Надайте їй класичний вигляд картоплі фрі. Посоліть нарізану картоплю і дайте солі вбратися, залишивши картопляну соломку обсихати. Інакше, якщо на картоплі залишаться краплі води, при опусканні її в олію вона пускатиме бризки в різні боки.

Після того, як олія закипіла, опустіть у неї картоплю. Обсмажуйте її 3-4 хвилини, а потім дістаньте із каструлі за допомогою шумівки. Краще, щоб картопля трохи охолола. Інакше ви можете обпектися. Також слід вживати картоплю не відразу, давши олії стекти з неї.

Картопля фрі по-домашньому готова! Можна подавати її до столу як основну або додаткову страву. За смаком також можна додати кетчуп або будь-який інший покупний соус або власного приготування. До картоплі фрі чудово підходять сирний, кисло-солодкий соуси та барбекю.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.