Діти будуть у захваті! Як приготувати смачну картоплю фрі в домашніх умовах

Картопля фрі - улюблений перекус багатьох шанувальників фастфуду, але її також можна приготувати в домашніх умовах навіть без фритюрниці. Це не займе у вас багато часу: на приготування такої страви потрібно 20 хвилин.

Подробиці

Рецепт картоплі фрі на 6-7 порцій.

Для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • сіль за смаком.

Візьміть об’ємну каструлю, бажано, щоб вона мала товсте дно. Нагрійте в ній всю олію, яка є за рецептом, і чекайте, поки вона закипить.

Поки олія закипає, вимийте та очистіть від шкірки картоплю. Приготовлену картоплю наріжте дрібною соломкою. Надайте їй класичний вигляд картоплі фрі. Посоліть нарізану картоплю і дайте солі вбратися, залишивши картопляну соломку обсихати. Інакше, якщо на картоплі залишаться краплі води, при опусканні її в олію вона пускатиме бризки в різні боки.

Після того, як олія закипіла, опустіть у неї картоплю. Обсмажуйте її 3-4 хвилини, а потім дістаньте із каструлі за допомогою шумівки. Краще, щоб картопля трохи охолола. Інакше ви можете обпектися. Також слід вживати картоплю не відразу, давши олії стекти з неї.

Картопля фрі по-домашньому готова! Можна подавати її до столу як основну або додаткову страву. За смаком також можна додати кетчуп або будь-який інший покупний соус або власного приготування. До картоплі фрі чудово підходять сирний, кисло-солодкий соуси та барбекю.

А ви це знали? Що не потрібно додавати у фарш для котлет, щоб не зіпсувати їх

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:30

Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...

Закуска від якої неможливо відірватися! Баклажани по-корейськи

п’ятниця, 27 червень 2025, 18:15

Страва має пікантний і вишуканий смак, який сподобається навіть найвибагливішим гурманам, передають Патріоти України. Складові:. 1. Спочатку баклажани нарізають соломкою. Овочі солять, а потім перемішують. Залишають постояти на 15 хвилин. 2. У цей час ...