Восени у багатьох господинь з'являється бажання експериментувати з добре відомими рецептами або ж пробувати готувати щось нове. І якщо ви вже робили ніжне домашнє печиво, на цей раз урізноманітніть своє меню натуральним зефіром з яблук. theLime ділиться з вами простим рецептом, передають Патріоти України.
Інгредієнти: яблука (3-4 шт.), яєчний білок (1 шт.), цукор (200 г), агар-агар (2,5 ч. л.), вода (75 мл), цукрова пудра (для посипання). Також знадобиться кондитерський мішок зі спеціальною насадкою.
Приготування:
Спочатку необхідно приготувати пюре з яблук. Для цього беремо кілька штук, промиваємо їх під проточною водою і вирізаємо серцевину з насінням. Шкірку очищати не потрібно, так як там міститься найбільша кількість пектину, а він необхідний для того, щоб зефір тримав свою форму.
Викладаємо підготовлені яблука на деко зрізом вниз і ставимо в гарячу духовку. Випікаємо при температурі 180°C приблизно 15-20 хвилин. За цей час яблука повинні стати дуже м'якими і втратити свою первинну форму.
Потім дістаємо їх і викладаємо в блендер. Перебиваємо зі шкіркою в пюре, а потім пропускаємо через сито. Для приготування зефіру знадобиться приблизно 125 г яблучного пюре.
Слідом беремо невеликий сотейник і з'єднуємо пюре з 70 г цукру, підігріваємо на слабкому вогні та доводимо до кипіння. Потім кип'ятимо 1-2 хвилини і знімаємо з плити. Після охолодження пюре повинно по консистенції нагадувати желе. Даємо йому повністю охолонути.
Беремо одне яйце і відокремлюємо білок від жовтка за допомогою пластикової пляшки. В остигле пюре додаємо білок і починаємо збивати міксером на високій швидкості до стану крутої піни. Маса повинна стати дуже щільною, густою, посвітлішати та не стікати із вінчиків.
Наступний етап - приготування сиропу. Беремо агар-агар і заливаємо його водою, додаємо 130 г цукру і ставимо в сотейнику на плиту. Доводимо до кипіння, а потім активно перемішуємо чистою дерев'яною лопаткою. Маса може значно збільшитися при кипінні - це потрібно враховувати при виборі посуду. Щоб сироп вийшов правильної консистенції, необхідно приблизно 4-6 хвилин.
Потім киплячий сироп вливаємо тонкою цівкою в яблучне пюре і одночасно збиваємо все разом міксером на низькій швидкості приблизно 5-7 хвилин. За цей час маса повинна охолонути, щоб почав діяти агар-агар, і помітно збільшитися в обсязі.
Перекладаємо її у кондитерський мішок зі спеціальною насадкою і акуратно відкидаємо зефір на пергаментний папір. Потім залишаємо його приблизно на 10 годин, щоб він підсох.
Готові половинки зефіру можна присипати або обваляти в цукровій пудрі та з'єднати між собою. Подаємо апетитні ласощі до чаю або какао.
Не всі дрова однаково придатні для використання в різних типах опалювального обладнання, передають Патріоти України. Кожна порода дерева відрізняється характерною щільністю структури, тому не всі дрова однаково придатні для опалення. Які дрова найкраще...
Цей простий візуальний тест розкаже вам, чи збудуться ваші найзаповітніші бажання. передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Подивіться на картинку внизу і виберіть одну зі сніжинок. Так ви дізнаєтеся, чи стане 2025 рік тим, у якому здійсниться в...