Діти точно оцінять! Як приготувати кекс у мікрохвильовці за 5 хвилин

Поставили чайник, щоб зробити каву, а солодкого під рукою нема? Не проблема, доки вода закипить - ви встигнете за 5 хвилин зробити смачний, ситний, ароматний кекс, передають Патріоти України.

Шоколадність кексу зашкалює, тому для ласунів цей рецепт сподобається.

Подробиці

Для приготування візьміть:
2 ст.л. борошна
2 ст.л. молока
1 ст.л. какао
1 ст.л. вершкового масла
1 ч.л. розпушувача
1 ст.л. цукру
1 яйце
дрібочку солі

Як готувати шоколадний кекс:

1. Треба збити яйце, додавши дрібку солі та цукор, потім молоко та м’якеньке масло. Міксером або ложкою — як вам зручно. Ложкою швидше і її легше мити, аніж насадки міксера (довше будете складати, ніж готувати).

2. Потім треба додати всі сухі інгредієнти, а це у нас: борошно, розпушувач та какао. Щоб маса після змішування була однорідною, рекомендуємо сухі продукти змішати окремо і всипати готову суміш.

3. Тісто вийде, як густа сметана. Далі варто чашку без “золотих” візерунків, щоб мікрохвильовка не сварилася, змастити маслом, наповнити тісто на до половини. Тісто буде рости, то щоб не втікло, як Колобок, потрібно залишити простір у чашці.

4. Готувати на максимальній потужності до 5 хвилин, як правило, 3-х хвилин цілком достатньо. Все залежить від об’єму вашої чашки та можливостей мікрохвильовки.

5. Доки мікрохвильовка і магія працюватимуть, ви зробите каву і будете насолоджуватися шоколадною трапезою.

Є секрет! Як прати рушники, щоб вони були м’якими

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:36

Рушники з часом можуть ставати твердими та колючими після прання. Причиною може стати використання того ж пом’якшувача тканини, передають Патріоти України. Але є дієвий спосіб виправити цю ситуацію. Цей лайфхак досить простий у виконанні та передбачає ...

Яблучні кісточки можуть вбити? Що потрібно знати кожному

п’ятниця, 12 грудень 2025, 7:13

Яблука - корисні та смачні, але їхні кісточки можуть бути небезпечними, передають Патріоти України. В кісточках міститься амігдалін, який у шлунку перетворюється на ціанід — отруйну речовину. Порада: перед вживанням яблука можна виймати кісточки або к...