Діти точно оцінять! Як приготувати кекс у мікрохвильовці за 5 хвилин

Поставили чайник, щоб зробити каву, а солодкого під рукою нема? Не проблема, доки вода закипить - ви встигнете за 5 хвилин зробити смачний, ситний, ароматний кекс, передають Патріоти України.

Шоколадність кексу зашкалює, тому для ласунів цей рецепт сподобається.

Подробиці

Для приготування візьміть:
2 ст.л. борошна
2 ст.л. молока
1 ст.л. какао
1 ст.л. вершкового масла
1 ч.л. розпушувача
1 ст.л. цукру
1 яйце
дрібочку солі

Як готувати шоколадний кекс:

1. Треба збити яйце, додавши дрібку солі та цукор, потім молоко та м’якеньке масло. Міксером або ложкою — як вам зручно. Ложкою швидше і її легше мити, аніж насадки міксера (довше будете складати, ніж готувати).

2. Потім треба додати всі сухі інгредієнти, а це у нас: борошно, розпушувач та какао. Щоб маса після змішування була однорідною, рекомендуємо сухі продукти змішати окремо і всипати готову суміш.

3. Тісто вийде, як густа сметана. Далі варто чашку без “золотих” візерунків, щоб мікрохвильовка не сварилася, змастити маслом, наповнити тісто на до половини. Тісто буде рости, то щоб не втікло, як Колобок, потрібно залишити простір у чашці.

4. Готувати на максимальній потужності до 5 хвилин, як правило, 3-х хвилин цілком достатньо. Все залежить від об’єму вашої чашки та можливостей мікрохвильовки.

5. Доки мікрохвильовка і магія працюватимуть, ви зробите каву і будете насолоджуватися шоколадною трапезою.

Деталь у спальні, яка краде ваш сон: Перевірте прямо сьогодні!

субота, 13 вересень 2025, 9:15

Проблеми зі сном можуть мати різні причини - від стресу та хвороб до незручного матраца. Але інколи винне навіть… розташування ліжка. Сертифікована майстриня фен-шуй Кароліна Ковейша у соцмережах пояснила, чому ця деталь має вирішальне значення для яко...

Осінній хіт: Ніжний гарбузовий чізкейк, який тане в роті

субота, 13 вересень 2025, 8:16

Осінь - час кулінарних експериментів, і головним інгредієнтом стає гарбуз, передають Патріоти України. .Його солодкуватий смак і яскравий аромат ідеально пасують не лише до крем-супів, а й до десертів. Один із найсмачніших варіантів — гарбузовий чізкей...