Діти точно оцінять! Як приготувати живчик з яблук на зиму

Рецепт живчика з яблук на зиму шукають багато господинь, бо напій виходить на славу. І діти, і дорослі в захваті від його смаку на аромату, передають Патріоти України.

Цей напій дійсно нагадує купований Живчик, але ж він повністю натуральний. Відчуваєте різницю?!

Живчик з яблук не лише смачний, але й багатий на вітаміни, які підтримуватимуть ваш імунітет протягом усієї зими.

Отже, як приготувати живчик з яблук на зиму покроково – читайте в матеріалі.

Живчик з яблук в домашніх умовах готується дуже просто. І що дуже класно та швидко – яблука чистити не треба.

Живчик з яблук: рецепт

Замість лимонів можна взяти 3 апельсини та, за бажанням, додати гілочки свіжої м’яти. Для додаткового аромату можна додати спеції, такі як кориця, гвоздика або імбир. Робити це треба під час варіння яблук.

Інгредієнти на 4 трилітрові банки:

  • яблука домашніх кисло-солодкі – 7-8 кг
  • цукор – 800 г (можна більше чи менше, до вашого смаку)
  • лимони – 2 шт.
  • вода – 15 л

Якщо у вас немає лимона, замініть його на лимонну кислоту. На запропоновану кількість інгредієнтів візьміть 1-1,5 ч. л.

Живчик з яблук в домашніх умовах покроково

  1. Яблука гарно вимити та розрізати кожне на величенькі шматочки.
  2. Викласти їх у велику ємність (можливо каструлю чи бутиль з широким горлечком).
  3. Лимони промити, зняти терткою цедру і додати до яблук. Лимони без цедри загорнути у харчові плівку і помістити у холодильник. Вони нам ще знадобляться.
  4. Влити у ємність з яблуками окріп (15 л) та накрити кришкою. Залишити настоюватися на 24-26 годин.
  5. Живчик процідити через друшляк з декільками шарами марлі у велику каструлю.
  6. Додати цукор та сік двох лимонів, попередньо проціджений і без кісточок.
  7. Усе гарно перемішати, каструлю поставити на плиту та довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин.
  8. Гарячий напій розлити у стерилізовані банки та відразу закатати.
Це найкращий рецепт живчика з яблук на зиму. Зберігайте банки з напоєм у прохолодному темному місці. Після відкриття зберігайте напій у холодильнику і вживайте протягом 3-4 діб. Смачного!

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...