Діти точно оцінять! Як приготувати живчик з яблук на зиму

Рецепт живчика з яблук на зиму шукають багато господинь, бо напій виходить на славу. І діти, і дорослі в захваті від його смаку на аромату, передають Патріоти України.

Цей напій дійсно нагадує купований Живчик, але ж він повністю натуральний. Відчуваєте різницю?!

Живчик з яблук не лише смачний, але й багатий на вітаміни, які підтримуватимуть ваш імунітет протягом усієї зими.

Отже, як приготувати живчик з яблук на зиму покроково – читайте в матеріалі.

Живчик з яблук в домашніх умовах готується дуже просто. І що дуже класно та швидко – яблука чистити не треба.

Живчик з яблук: рецепт

Замість лимонів можна взяти 3 апельсини та, за бажанням, додати гілочки свіжої м’яти. Для додаткового аромату можна додати спеції, такі як кориця, гвоздика або імбир. Робити це треба під час варіння яблук.

Інгредієнти на 4 трилітрові банки:

  • яблука домашніх кисло-солодкі – 7-8 кг
  • цукор – 800 г (можна більше чи менше, до вашого смаку)
  • лимони – 2 шт.
  • вода – 15 л

Якщо у вас немає лимона, замініть його на лимонну кислоту. На запропоновану кількість інгредієнтів візьміть 1-1,5 ч. л.

Живчик з яблук в домашніх умовах покроково

  1. Яблука гарно вимити та розрізати кожне на величенькі шматочки.
  2. Викласти їх у велику ємність (можливо каструлю чи бутиль з широким горлечком).
  3. Лимони промити, зняти терткою цедру і додати до яблук. Лимони без цедри загорнути у харчові плівку і помістити у холодильник. Вони нам ще знадобляться.
  4. Влити у ємність з яблуками окріп (15 л) та накрити кришкою. Залишити настоюватися на 24-26 годин.
  5. Живчик процідити через друшляк з декільками шарами марлі у велику каструлю.
  6. Додати цукор та сік двох лимонів, попередньо проціджений і без кісточок.
  7. Усе гарно перемішати, каструлю поставити на плиту та довести до кипіння. Варити 5-7 хвилин.
  8. Гарячий напій розлити у стерилізовані банки та відразу закатати.
Це найкращий рецепт живчика з яблук на зиму. Зберігайте банки з напоєм у прохолодному темному місці. Після відкриття зберігайте напій у холодильнику і вживайте протягом 3-4 діб. Смачного!

Чи потрібно додавати цибулю в олів’є для балансу смаку

четвер, 26 червень 2025, 8:15

Традиційні та знайомі з дитинства страви поступово зникають із наших столів, але є й такі, що залишаються серед фаворитів, незважаючи на додавання до них нових інгредієнтів. Серед таких страв улюблений салат олів’є. Чимало господинь сперечаються: чи по...

Заборонені слова у стосунках: ТОП-7 "маркерів", які можуть зруйнувати все

четвер, 26 червень 2025, 7:30

У стосунках важливі не тільки дії, але й слова. Те, що ми говоримо, може мати набагато більшу силу, ніж здається, передають Патріоти України. Деякі вирази, хоча на перший погляд і невинні, можуть поступово руйнувати навіть найкращі відносини. Психолог...