Діти точно оцінять! ТОП-5 секретів приготування смачного і пишного омлету

Приготувати омлет може навіть людина, яка ніколи не цікавилася кулінарією, але не у всіх виходить по-справжньому смачна і пишна страва. Існує п’ять неочевидних правил приготування омлету, дотримуючись яких, цю страву зможуть приготувати навіть новачки, передають Патріоти України.

Молочна суміш

На кожен стакан молока (250 мл) припадає чотири яйця. Таке співвідношення зберігається при приготуванні класичного омлету.

Формула борошна

На одне яйце виділяють 1/2 ст. л. борошна. Така консистенція дозволяє приготувати ніжний омлет, який не розвалюється.

Збивання і приготування

Тісто для омлету не збивають. Добре перемішують вінчиком або виделкою, але не намагаються отримати високу піну.

Тісто для омлету вливається в добре розігріту сковорідку. Обсмажити його потрібно в невеликій кількості олії, змащуючи бокові частини сковорідки. Вогонь вибирають помірний.

Трюк з висотою

Висока сковорідка або форма для випікання, куди наливається тісто для омлету, є однією з причин висоти страви.

Формула релаксації

Омлет любить “відпочивати” в теплі. Якщо його готують під кришкою, то відкривають не відразу. Зачекайте близько 3-5 хвилин. Зніміть з вогню і почекайте, поки він трохи охолоне. При різкій зміні температури будь-який омлет падає.

Це може здивувати! Кардіохірург назвав продукти, які "активно отруюють" організм

понеділок, 15 грудень 2025, 17:56

Відомий кардіохірург доктор Джеремі Лондон опублікував відео, в якому назвав чотири категорії продуктів і напоїв, яких, на його думку, варто категорично уникати, оскільки вони активно отруюють організм. Відповідний ролик розміщений у TikTok, передають ...

Вчені шоковані: Як правильна їжа може знизити хронічну тривожність

понеділок, 15 грудень 2025, 16:58

Вчені з’ясували, що у людей із підвищеною тривожністю часто спостерігається низький рівень холіну в мозку - речовини, яка впливає на пам’ять, настрій та стресостійкість, передають Патріоти України. Дослідження показали: чим більше холіну в раціоні, тим...