Діти точно оцінять цю смакоту! Як приготувати шоколадні вареники з сиром та вишнями


Яких тільки вареників не буває: парові вареники з сирного тіста, ліниві з сиром та картоплею, навіть дієтичні є. А от такого ви ще не куштували, передають Патріоти України.

Апетитні шоколадні вареники з вишнею та сиром — це чудова знахідка для тих, хто любить на кухні експерименти, ділиться фудблогерка Софія Гаврильців, яка раніше пропонувала рецепт заварних тістечок з форшмаком.

Тісто
  • 650 г борошна
  • 50 г какао порошку
  • 375 мл окропу
  • 1 яйце
  • 1 жовток
  • 3 ст.л. олії
  • 0,5 ч.л. солі

Спосіб приготування:

Борошно та какао порошок просіяти крізь сито, об’єднати. Яйце, жовток та олію збити за допомогою вінчика до однорідної маси, додати до борошна, перемішати.

До кип’ятку додати сіль, перемішати і поступово ввести до борошна, перемішувати лопаткою, далі перейти на робочу поверхню і місити тісто руками. Тісто має перестати липнути до рук, готовому тісту даємо час для відпочинку протягом 30 хвилин, накривши рушничком. Після цього з тістом можна працювати. Воно надзвичайно еластичне та м’яке, легко розкачується, під час готування в кип’ячій воді не розварюється і не злипається.

Начинка для вареників з вишні:
  • 400 г мороженої вишні
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 150 г цукру

Вишні відправляємо на суху сковорідку. Цукор вимішуємо з крохмалем і відразу додаємо до вишень, перемішуємо, тушкуємо на середньому вогні до загущення, постійно помішуючи. Готові вишні охолодити.

Начинка для вареників з сиром:
  • 1 кг домашнього кисломолочного сиру
  • 200 г цукру
  • 2 жовтки
  • За бажанням ванільний цукор

Сир перетираємо крізь сито, додаємо цукор, жовтки, ванільний цукор, перемішуємо до однорідності.

Формуємо вареники:

Частину тіста за допомогою качалки тонко розкачуємо, вирізаємо заготовки, кладемо обидві начинки та ліпимо вареники. Готові вареники варимо в кип’ячій підсоленій воді до готовності, подаємо гарячими зі шматочками вершкового масла.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...