"Дівчинка" чи "хлопчик"? Як вибрати найсмачніший оселедець до свят

Оселедець чоловічої статі буде м'ясистішим, жирнішим і ніжнішим одночасно. У нього є особливі залози - молоки, які багато хто вважає найсмачнішою частиною риби. А оселедець-дівчинка теж має цінну частину - ікру, передають Патріоти України.

Як визначити стать оселедця

На ринку чи в магазині, обираючи рибу, звертайте особливу увагу на спинку. Хлопчики мають спинку трохи вигнуту і горбату; а у дівчаток вона, навпаки, рівна і пряма. А щей риб чоловічої статі спина товстіша, тому і м'яса у такій рибі більше.

Але спина — це не єдина ознака. У риб різної статі відрізняється і форма черевця. У самців воно зазвичай "підтиснуте", але водночас м'яке. А самки ж навпаки — мають об'ємне черевце, яке при цьому щільне на дотик. Це пов’язане з тим, що оселедець жіночої статі в черевці зберігає ікру.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...