"Дівчинка" чи "хлопчик"? Як вибрати найсмачніший оселедець до свят

Оселедець чоловічої статі буде м'ясистішим, жирнішим і ніжнішим одночасно. У нього є особливі залози - молоки, які багато хто вважає найсмачнішою частиною риби. А оселедець-дівчинка теж має цінну частину - ікру, передають Патріоти України.

Як визначити стать оселедця

На ринку чи в магазині, обираючи рибу, звертайте особливу увагу на спинку. Хлопчики мають спинку трохи вигнуту і горбату; а у дівчаток вона, навпаки, рівна і пряма. А щей риб чоловічої статі спина товстіша, тому і м'яса у такій рибі більше.

Але спина — це не єдина ознака. У риб різної статі відрізняється і форма черевця. У самців воно зазвичай "підтиснуте", але водночас м'яке. А самки ж навпаки — мають об'ємне черевце, яке при цьому щільне на дотик. Це пов’язане з тим, що оселедець жіночої статі в черевці зберігає ікру.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...