Приготувати їжу на кілька днів наперед воліють багато господинь. Це дійсно зручно - мати кілька порцій готових страв у холодильнику. Лікарі-дієтологи закликали готувати макаронні вироби тільки на один раз. За словами експертів, цей продукт не підходить для повторного розігрівання, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Чим небезпечні вчорашні макарони?
Дієтологи пояснили, що після розігріву макаронних виробів крохмаль, який міститься в них, стає модифікованим. Перетравити його набагато складніше. Під час повторної теплової обробки від крохмалю відокремлюються електрони. Поява вільних радикалів у їжі дуже шкідлива для здоров'я людини. Вони можуть спричиняти мутації в клітинах, організму потрібна велика кількість антиоксидантів для їх виведення.
Найпростіший спосіб убезпечити себе від такого негативного впливу макаронних виробів — готувати страви з ними тільки на 1 раз. Вибирати слід продукти з твердих сортів пшениці, за своєю поживністю вони можуть бути порівнянні з молоком або м'ясом. Дієтологи порекомендували звернути увагу на рисову та гречану локшину. Такі макарони мають чудові смакові якості та дуже корисні для організму людини. Готуйте макаронні вироби правильно: введення в страву великої кількості соусів може сильно підвищити калорійність порції.
Зими в Україні бувають суворими, а відключення електрики можуть залишити будинок холодним. Експерти радять кілька простих способів, які допоможуть зберегти тепло навіть без опалення, передають Патріоти України. Експерти наголошують: навіть під час трив...
Накип у чайнику - проблема, з якою стикається кожна господиня. Він не лише псує смак води та напоїв, а й значно скорочує термін служби самого чайника, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Більшість магазинних засобів містять агресивну хімію...