Дізнайтеся секрет! Як за допомогою 4 продуктів господині роблять м’якшими старі махрові рушники

З часом рушники на дотик стають жорсткими, як наждачний папір, тому виникає бажання відправити їх на ганчірки та купити нові. Але дбайливі господині знають, як повернути старим рушникам колишню м’якість та пухнастість, передають Патріоти України.

Подробиці

Для цього виріб потрібно замочити у домашньому розчині, а потім випрати в пральній машинці з кондиціонером, який також господині готують самостійно.

Розчин для замочування

У тазик засипають по 3 столові ложки морської солі та лимонної кислоти. Сипучі інгредієнти заливають 3 літрами теплої води. Після перемішування кладуть рушник. Замочують кілька годин, а найкраще всю ніч. Вранці рушник потрібно віджати та кинути в барабан пральної машини.

Кондиціонер для прання

Перед запуском машини готують домашній кондиціонер: 50 мл води з’єднують із 100 мл оцту (9%) та підмішують чайну ложку солі.

Інгредієнти перемішують до розчинення натрію хлориду, а потім заливають у дозатор і запускають прання. Температура води – не більше ніж 40 градусів. Після прання залишається струсити рушник та висушити. На дотик виріб стає м’якшим і пухнастим.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...