Дізнайтеся секрет! Як за допомогою 4 продуктів господині роблять м’якшими старі махрові рушники

З часом рушники на дотик стають жорсткими, як наждачний папір, тому виникає бажання відправити їх на ганчірки та купити нові. Але дбайливі господині знають, як повернути старим рушникам колишню м’якість та пухнастість, передають Патріоти України.

Подробиці

Для цього виріб потрібно замочити у домашньому розчині, а потім випрати в пральній машинці з кондиціонером, який також господині готують самостійно.

Розчин для замочування

У тазик засипають по 3 столові ложки морської солі та лимонної кислоти. Сипучі інгредієнти заливають 3 літрами теплої води. Після перемішування кладуть рушник. Замочують кілька годин, а найкраще всю ніч. Вранці рушник потрібно віджати та кинути в барабан пральної машини.

Кондиціонер для прання

Перед запуском машини готують домашній кондиціонер: 50 мл води з’єднують із 100 мл оцту (9%) та підмішують чайну ложку солі.

Інгредієнти перемішують до розчинення натрію хлориду, а потім заливають у дозатор і запускають прання. Температура води – не більше ніж 40 градусів. Після прання залишається струсити рушник та висушити. На дотик виріб стає м’якшим і пухнастим.

А ви це знали? У яку воду треба засипати гречку - холодну чи окріп

четвер, 23 січень 2025, 16:30

Професійні кухарі розкрили секрет, як приготувати ідеальну гречану кашу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Гречка – це традиційна страва практично для кожної української родини. І досвідчені господині мають свої секрети приготування цієї ...

Це може здивувати! Які фрукти та овочі потрібно їсти зі шкіркою

четвер, 23 січень 2025, 13:00

Хоча наші мами та бабусі вчили нас викидати шкірки від овочів та фруктів, існує шість продуктів, які чистити не потрібно, адже так вони містять більше поживних речовин, корисних для нашого організму. Про це розповідають в AllRecipes, передають Патріоти...