Дізнайтеся секрет! Як за допомогою 4 продуктів господині роблять м’якшими старі махрові рушники

З часом рушники на дотик стають жорсткими, як наждачний папір, тому виникає бажання відправити їх на ганчірки та купити нові. Але дбайливі господині знають, як повернути старим рушникам колишню м’якість та пухнастість, передають Патріоти України.

Подробиці

Для цього виріб потрібно замочити у домашньому розчині, а потім випрати в пральній машинці з кондиціонером, який також господині готують самостійно.

Розчин для замочування

У тазик засипають по 3 столові ложки морської солі та лимонної кислоти. Сипучі інгредієнти заливають 3 літрами теплої води. Після перемішування кладуть рушник. Замочують кілька годин, а найкраще всю ніч. Вранці рушник потрібно віджати та кинути в барабан пральної машини.

Кондиціонер для прання

Перед запуском машини готують домашній кондиціонер: 50 мл води з’єднують із 100 мл оцту (9%) та підмішують чайну ложку солі.

Інгредієнти перемішують до розчинення натрію хлориду, а потім заливають у дозатор і запускають прання. Температура води – не більше ніж 40 градусів. Після прання залишається струсити рушник та висушити. На дотик виріб стає м’якшим і пухнастим.

Ви могли це не знати! Чому олія піниться під час смаження та як цього уникнути

неділя, 28 грудень 2025, 19:06

Піна на сковороді під час смаження - це нормально і не небезпечно. Основні причини, передають Патріоти України. Як запобігти піноутворенню:. Висновок: піна — природне явище, але правильна підготовка їжі та контроль температури зменшують її утворення та...

А ви це знали? Навіщо досвідченим господиням радять заморожувати лавровий лист

неділя, 28 грудень 2025, 18:45

Лавровий лист давно став класичною спецією на кухні, але більшість господинь використовує його звичним способом - у сушеному вигляді, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Водночас професійні кухарі знають нестандартний метод оброблення спец...