Шашлик можна маринувати різними способами і на кожен знайдуться свої прихильники. Деяким подобається мінімум приправ і інгредієнтів, а хтось звик до великої кількості спецій, передають Патріоти України.
При цьому існують кілька неписаних правил, дотримання яких гарантує стовідсотковий результат. Дізнавшись відповідь на питання про те, чи можна маринувати м'ясо в оцті і яйці, допоможе домогтися ідеального приготування шашлику.
Звернемо увагу, що про маринад м'яса на шашлик з використанням яйця знають не багато. При цьому такий маринад практично не вимагає додавання інших інгредієнтів, а м'ясо в підсумку виходить ніжне і соковите. Секрет простий, адже яйце здатне "запечатати" шашлик, не випускаючи з нього сік, що робить м'ясо соковитим.
Важливо пам'ятати, що при такому способі маринування жовток служить своєрідним пом'якшувачем м'яса, а білок обволікає продукт, не даючи витікати соку. При цьому в підсумку смак яйця в приготованому шашлику навіть не відчувається. Відзначимо, що такий спосіб маринаду найбільш підходить до досить жорстких видів м'яса – яловичини й свинини.
Для багатьох здавна одним з компонентів м'ясного маринаду виступає оцет. Його часто щедро використовують в торгових мережах і тут є резон. Річ у тому, що оцет здатний розм'якшити старий, жорсткий шматок м'яса. Секрету тут немає - нерідко оцет використовують для того, щоб приховати присмак неякісного м'яса і швидше збути неліквідний товар. Але одночасно оцет і вбиває смак і аромат м'яса, якщо з ним переборщити. Тому два рази подумайте перед тим, як додавати оцет в шашличний маринад.
Якщо все ж ви вирішили використовувати оцет при приготуванні шашлику, то варто пам'ятати кілька простих правил. По-перше, оцтова заправка служить прекрасним консервантом, що дозволяє довше зберігати продукт перед приготуванням. По-друге, навіть при тривалому зберіганні не варто забувати, що м'ясо, замариноване в оцті, не варто зберігати більше 4-5 діб. Після чого ви ризикуєте отримати зіпсований продукт, не придатний до вживання.
Токсичні люди часто маскуються під друзів або колег, але їх видають певні слова та фрази, передають Патріоти України. 1. «Це твоя вина» Вони перекладають відповідальність на інших, аби маніпулювати ситуацією. 2. «Я просто жартую» Це виправдання для о...
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...