Шашлик можна маринувати різними способами і на кожен знайдуться свої прихильники. Деяким подобається мінімум приправ і інгредієнтів, а хтось звик до великої кількості спецій, передають Патріоти України.
При цьому існують кілька неписаних правил, дотримання яких гарантує стовідсотковий результат. Дізнавшись відповідь на питання про те, чи можна маринувати м'ясо в оцті і яйці, допоможе домогтися ідеального приготування шашлику.
Звернемо увагу, що про маринад м'яса на шашлик з використанням яйця знають не багато. При цьому такий маринад практично не вимагає додавання інших інгредієнтів, а м'ясо в підсумку виходить ніжне і соковите. Секрет простий, адже яйце здатне "запечатати" шашлик, не випускаючи з нього сік, що робить м'ясо соковитим.
Важливо пам'ятати, що при такому способі маринування жовток служить своєрідним пом'якшувачем м'яса, а білок обволікає продукт, не даючи витікати соку. При цьому в підсумку смак яйця в приготованому шашлику навіть не відчувається. Відзначимо, що такий спосіб маринаду найбільш підходить до досить жорстких видів м'яса – яловичини й свинини.
Для багатьох здавна одним з компонентів м'ясного маринаду виступає оцет. Його часто щедро використовують в торгових мережах і тут є резон. Річ у тому, що оцет здатний розм'якшити старий, жорсткий шматок м'яса. Секрету тут немає - нерідко оцет використовують для того, щоб приховати присмак неякісного м'яса і швидше збути неліквідний товар. Але одночасно оцет і вбиває смак і аромат м'яса, якщо з ним переборщити. Тому два рази подумайте перед тим, як додавати оцет в шашличний маринад.
Якщо все ж ви вирішили використовувати оцет при приготуванні шашлику, то варто пам'ятати кілька простих правил. По-перше, оцтова заправка служить прекрасним консервантом, що дозволяє довше зберігати продукт перед приготуванням. По-друге, навіть при тривалому зберіганні не варто забувати, що м'ясо, замариноване в оцті, не варто зберігати більше 4-5 діб. Після чого ви ризикуєте отримати зіпсований продукт, не придатний до вживання.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...