Котлети - одна з найпростіших і поширених страв з м'яса в українських сім'ях. Сьогодні в матеріалі Главреда ви дізнаєтеся про тонкощі в їх приготуванні.
Під час приготування котлет одним з найважливіших завдань є зробити такий фарш, щоб він тримав форму і не розпався в наслідок термічної обробки.
У котлетному фарші хліб виконує дві функції. По-перше - сполучну. Саме цей компонент допомагає страві зберігати форму при ліпленні і обсмажуванні. По-друге - пом'якшувальну. Хліб у фарші, особливо вимочений в молоці - надає котлетам м'який і ніжний смак.
Надати соковитість і м'якість котлетам можна не тільки за допомогою хліба. Для цього підійдуть ще кілька продуктів.
Чим замінити хліб:
Котлети з додаванням хліба виходять соковитими тому, що хліб має всмоктує вологу, не даючи виробу втратити сік під час обсмажування. Однак велика кількість хліба може зіпсувати смак котлет.
Все тому, що якщо додати багато хліба в котлети - він вбере не тільки соки, але і олію, на якій вони смажаться, що зробить блюдо дуже жирним, неприємним і шкідливим через канцерогени.
Також незважаючи на те, що хліб виконує сполучну функцію, його велика кількість призведе до того, що котлети розпадуться.
Білий хліб має репутацію не зовсім корисного продукту, оскільки його виготовляють з очищеного борошна, позбавленого корисних частин, таких як висівки та зародки. Хоча інколи такий хліб може бути збагачений вітамінами групи В, його споживання все ж варт...
Вапняний наліт – це білі крейдяні мінеральні накопичення у вашому чайнику, які виникають тоді, коли воду нагрівають або залишають стояти, передають Патріоти України. З часом вапняний наліт у вашому чайнику може зменшити потік води, вплинути на ефективн...