Котлети - одна з найпростіших і поширених страв з м'яса в українських сім'ях. Сьогодні в матеріалі Главреда ви дізнаєтеся про тонкощі в їх приготуванні.
Під час приготування котлет одним з найважливіших завдань є зробити такий фарш, щоб він тримав форму і не розпався в наслідок термічної обробки.
У котлетному фарші хліб виконує дві функції. По-перше - сполучну. Саме цей компонент допомагає страві зберігати форму при ліпленні і обсмажуванні. По-друге - пом'якшувальну. Хліб у фарші, особливо вимочений в молоці - надає котлетам м'який і ніжний смак.
Надати соковитість і м'якість котлетам можна не тільки за допомогою хліба. Для цього підійдуть ще кілька продуктів.
Чим замінити хліб:
Котлети з додаванням хліба виходять соковитими тому, що хліб має всмоктує вологу, не даючи виробу втратити сік під час обсмажування. Однак велика кількість хліба може зіпсувати смак котлет.
Все тому, що якщо додати багато хліба в котлети - він вбере не тільки соки, але і олію, на якій вони смажаться, що зробить блюдо дуже жирним, неприємним і шкідливим через канцерогени.
Також незважаючи на те, що хліб виконує сполучну функцію, його велика кількість призведе до того, що котлети розпадуться.
Для багатьох ранок - це не новий день, а нове випробування. Швейцарські вчені з’ясували, чому іноді навіть після восьми годин сну ми ледве витягуємо себе з ліжка. Нове дослідження проливає світло на процес пробудження - і він виявився складнішим, ніж м...
Кохання може здаватися чарівним на початку, але не всі стосунки приносять щастя. Деякі чоловіки, навіть маючи привабливу зовнішність і харизму, здатні перетворити ваше життя на суцільну емоційну руїну. Вони забирають вашу енергію, самоповагу, час і нав...