Для чого кладуть хліб у котлети і чим його можна замінити - секрет соковитої страви з м'яса

Котлети - одна з найпростіших і поширених страв з м'яса в українських сім'ях. Сьогодні в матеріалі Главреда ви дізнаєтеся про тонкощі в їх приготуванні.

Для чого кладуть хліб в котлети - відповідь на важливе питання

Під час приготування котлет одним з найважливіших завдань є зробити такий фарш, щоб він тримав форму і не розпався в наслідок термічної обробки.

У котлетному фарші хліб виконує дві функції. По-перше - сполучну. Саме цей компонент допомагає страві зберігати форму при ліпленні і обсмажуванні. По-друге - пом'якшувальну. Хліб у фарші, особливо вимочений в молоці - надає котлетам м'який і ніжний смак.

Чим можна замінити хліб в котлетах - на випадок, якщо інгредієнта немає

Надати соковитість і м'якість котлетам можна не тільки за допомогою хліба. Для цього підійдуть ще кілька продуктів.

Чим замінити хліб:

  • у фарш можна додати трохи манної крупи
  • можна натерти картоплю на тертці
  • пом'якшать фарш і замочені в молоці вівсяні пластівці
  • велика кількість подрібненого лука

Що буде, якщо додати багато хліба в котлети - баланс необхідний

Котлети з додаванням хліба виходять соковитими тому, що хліб має всмоктує вологу, не даючи виробу втратити сік під час обсмажування. Однак велика кількість хліба може зіпсувати смак котлет.

Все тому, що якщо додати багато хліба в котлети - він вбере не тільки соки, але і олію, на якій вони смажаться, що зробить блюдо дуже жирним, неприємним і шкідливим через канцерогени.

Також незважаючи на те, що хліб виконує сполучну функцію, його велика кількість призведе до того, що котлети розпадуться.

ТОП-5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині

субота, 20 квітень 2024, 11:15

М’ясо є дорогим продуктом, який, на жаль, дуже легко зіпсувати неправильним приготуванням або зберіганням. У результаті м’ясо може повністю втратити свої унікальні смакові якості, а то й зовсім пропасти, передають Патріоти України. 1.Заморожувати цілі...

Доступні всім! Дієтолог назвав продукти та напої, які підтримують здоров'я печінки

субота, 20 квітень 2024, 10:57

Печінка відповідає за багато процесів в організмі: від виробництва білків, холестерину та жовчі до зберігання вітамінів, мінералів і запасів енергії у вигляді глікогену. Вона також розщеплює токсини, такі як алкоголь, ліки та природні побічні продукти ...