Для чого тепличні помідори посипати цукром? Результат вас здивує!

Зараз на ринках вже можна знайти красиві червоні помідори. Але всі вони тепличні. Такий продукт має дещо штучний смак, без вираженого аромату помідору. Все це через недостатню кількість сонця. Але це не означає, що від таких плодів взагалі треба відмовитись, адже смак цих помідорів можна покращити в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Відомий український хімік Гліб Репіч (glebrepich) на своїй сторінці в Instagram розповів, як покращити смак тепличних помідорів. В цьому може допомогти цукор.

Приклад з жуйкою

Експерт зазначає, що якщо взяти жуйку і жувати її тривалий час – аромат втрачається. Але якщо жуйку занурити в цукор – то аромат зʼявиться знову. Насправді, солодкий смак жуйки нікуди не зникав, просто цукор має здатність посилювати відчуття аромату.

Що до тепличних помідорів, то їм недостатньо сонця для того, щоб стати солодкими і ароматними, як з грядки. Але якщо посипати помідор цукром – його смакові характеристики покращуються в рази. Цей лайфхак сміло можна використовувати для приготування салатів.

Салат з помідорами. Ідея приготування опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Симончук (cook_julija_simonchuk) в Instagram.

Інгредієнти:

  • солоні огірки – 3 шт
  • помідори свіжі – 3-4 шт
  • цибуля – 1 шт

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти нарізаємо в довільній формі.

2. Для помідорів використовуємо лайфхак з цукром.

3. Заправляємо олією або ж заправкою з 1 ч.л.меду, 1/2 ч.л. гірчиці, 1-2 ст.л олії.

4. За бажанням додаємо мелений перець. Даємо салату настоятися 15-20 хвилин.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...