Для чого тримати картоплю в окропі перед смаженням

Смажену картоплю можна приготувати ідеальною. Для цього потрібно позбавити її від зайвого крохмалю. Спеціальна процедура з гарячою водою допоможе досягти цього результату, передають Патріоти України.

Подробиці

Наріжте картоплю та промийте її холодною водою та викладіть в каструлю. Залийте окропом. Коли почнеться кипіння, злийте воду. Відправте картоплю на розігріту сковороду з олією.

Процедура проста, але цей лайфхак дає можливість позбавити картоплю від зайвого крохмалю. В результаті вона не буде злипатися.

Є ще один плюс від проведення цієї процедури. Менше крохмалю — більше користі. Отже, смажену картоплю можна їсти без докорів сумління.

І варто наголосити, що оброблена таким чином картопля значно швидше готується. А це суттєвий плюс, коли дуже хочеться їсти.

Зверніть увагу! Чому пральна машина шумить і стрибає

середа, 5 листопад 2025, 18:56

Коли пральна машина під час віджиму починає голосно стукати, стрибати або сильно вібрувати, це завжди є чітким сигналом несправності, а не нормою. Найчастіше причини такої агресивної роботи досить типові, і багато з них можна вирішити самостійно, не ви...

Це може здивувати! Харчові звички, які підвищують рівень холестерину

середа, 5 листопад 2025, 16:50

Підвищений рівень холестерину часто залишається непоміченим, доки не призводить до серйозних проблем із серцем чи судинами. Саме тому профілактика має починатися з повсякденних звичок, зокрема - з харчування, передають Патріоти України. Наш раціон безп...