Для кого томати - смерть: Лікар розповів, хто в зоні ризику

Названі люди, яким заборонено їсти помідори.

Через те, що помідор містить в собі лікопен, - речовина, яка зменшує ризик розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань, цей овоч є дуже корисним для здоров'я. Але варто зазначити, що вживання помідорів для деяких людей протипоказано, передають Патріоти України.

Як вважає, лікар-дієтолог, а також ендокринологи, якщо при вживанні томатів у людини виникає печія, то рекомендується прибрати їх з раціону. Але підкреслюють, що це не рекомендація для всіх, а індивідуальна реакція. Також фахівець розвінчала міф про те, що помідори підвищують кислотність шлункового соку і призводять до виразки, так як мають в своєму складі дубильну кислоту. За словами фахівців, жоден продукт не може викликати гастрит або виразку, оскільки наш організм в залежності від одержуваної їжі дуже добре регулює концентрацію шлункового соку.

Раніше в ході дослідження вчені довели, що томати можуть стати найкращою профілактикою онкологічних захворювань. Помідори вважаються чемпіонами серед овочів за рівнем змісту багатьох речовин, які блокують зростання ракової пухлини. А ще томати вважаються ідеальним продуктом для будь-якої дієти.

Джерело: Agronews

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...

А ви це знали? Чи варто прати рушники в гарячій воді

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:30

Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...