Для одних добриво, для інших отрута: Як правильно використовувати попіл у саду та на городі

Для одних рослин попіл - найкраще добриво, для інших - смертельна отрута. Перш ніж використовувати попіл в саду або на городі, варто ретельно вивчити його властивості та особливості впливу на різні рослини, передають Патріоти України.

Як попіл впливає на зростання рослин

  • Попіл знижує кислотність в ґрунті та містить калій, фосфар і кальцій. Завдяки ним рослини розвиваються міцними та здоровими.
  • Додавання попілу до ґрунту відлякує мурах та комах-шкідників, які живляться рослинами.
  • Для того щоб збагатити компост мінералами та підвищити якість землі, в нього додають попіл.

Для яких рослин попіл — смертельна отрута

  • Рослини, які добре розвиваються на кислому грунті, не потребують на додаткове підгодовування попілом. Більше того, він може Їх згубити. Ні в якому разі не підсипайте попіл під лохину, кавун, щавель, азалію, верес, гортензію та рослини сімейства хвойних.
  • Молоді рослини, як правило, погано реагують на попіл. Він порушує процес регулювання циркуляції води та мінералів в їх тканинах.
  • До складу попелу входить сіль, яка викликає стрес у багатьох рослин. Серед найбільш чутливих до солі рослин: огірки, картопля, малина.

Перш ніж використовувати попіл, варто врахувати ще один нюанс. Його поєднання з доломітовим борошном згубно впливає на усі рослини.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...