Для справжніх кавоманів! Ось як зробити смак кави гармонійнішим

Кава, за своєю природою, досить гіркий напій. Однак іноді ця нотка виявляється настільки домінуючою, що навіть найзапекліші кавомани не можуть пити її не скривившись, передають Патріоти України

Якщо кава надмірно гірчить, слід звернути увагу на етикетку. Якщо зерна ставляться до сотру робуста, позбутися інтенсивної гіркоти не вийде. Любителям м’якшого смаку слід вибирати арабіку, або мікс із цих двох сортів.

На смак впливає і ступінь обсмажування. Вона може бути легкою, середньою та інтенсивною. Зерна, що зазнали легкої обсмажування, мають світло-золотистий колір, такий напій майже не гірчить. Однак її ароматність буде дещо нижчою.

В даний час тонкість помелу дозволяє заварювати каву, як у турці, так і безпосередньо у чашці. Однак, як показує практика, при заварюванні в чашці кава виходить гіркою. Повільне варіння в турці позбавляє напій від неприємної гіркуватості, але в той же час робить його більш насиченим і ароматним. Тільки важливо враховувати, що вогонь має бути мінімальним, тому що при інтенсивному кипінні кава підгорить і стане гірчити ще більше.

Зробити напій смачнішим можуть і різні добавки. Як не дивно, але від гіркоти може допомогти сіль. Буквально кілька крупинок на турку здатні повністю змінити смак напою.

Навіть зерна інтенсивної обсмажування набувають м’якого смаку, але насиченість кавового напою при цьому не знижується. Найсмачніше таку каву пити з вершками та невеликою кількістю коричневого цукру.

Не робіть помилок! Як правильно варити пельмені, щоб вони не злипалися

понеділок, 22 липень 2024, 17:12

Вироби з борошна завжди можуть злипнутись у процесі варіння, що здатне зіпсувати страву. Якщо ж правильно застосовувати технологію приготування, пельмені зможуть зберегти форму. Яких хитрощів при цьому варто дотримуватися, передають Патріоти України. В...

Секрет господинь! Додайте ці два продукти і котлети стануть ще смачнішими

понеділок, 22 липень 2024, 16:12

Котлети - страва досить звична. Однак смак можна зробити цікавішим завдяки двом додатковим компонентам. Йдеться про томатну пасту та мариновані огірки, передають Патріоти України. У результаті цієї дії частування вийде не тільки смачним та ароматним, а...