Риба - корисний та смачний продукт. Виготовлені з неї страви доречні й на святковий стіл, і для сімейного обіду, передають Патріоти України.
Однак чистити рибу — то ще задоволення: луска ледве відокремлюється від тіла риби та розлітається по всій кухні. Разом з "УНІАН" розповімо про хитрощі, як почистити рибу швидко та акуратно.
Найпростіший спосіб очищення риби — обдати рибу окропом. Цим способом часто користуються кухарі у рибних ресторанах. Помістіть рибу в каструлю, вилийте на неї окріп, щоб вода повністю покрила рибу.
Далі просто витягніть рибу та занурте у холодну воду. Потім дістаньте рибу, проведіть ножем проти зростання лусочок — і вони легко знімуться. Особливо ефективний метод для дрібної та молодої риби.
Рибу можна легко очистити, якщо замочити в каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Такий спосіб трохи розм’якшить луску та дозволить зняти її акуратно. Рибу треба чистити прямо в каструлі, починаючи з хвоста і просуваючись до голови — вся луска залишиться у воді.
Якщо риба дуже велика і її незручно чистити в каструлі, покладіть її на газету. У цьому випадку риба не ковзатиме по столу, а бруд залишиться на папері. Рибу необхідно чистити за допомогою залізного кухонного скребка від хвоста до голови.
Чай - один із найпопулярніших напоїв у світі. Його п’ють майже всі, і кожен має свої вподобання: хтось обирає зелений чи чорний чай, інші віддають перевагу ромашковому або індійському масала зі спеціями. А ще є ті, хто найбільше любить холодний чай, пе...
Смартфон вже давно став частиною нашого життя. Але виявляється, спосіб, яким ми його тримаємо, може розповісти про характер, передають Патріоти України. Дві руки + два великі пальці. Дві руки + один великий палець. Дві руки + вказівний палець. Одна рук...