Для справжніх ледарів: ТОП-3 хитрощів, як швидко почистити рибу

Риба - корисний та смачний продукт. Виготовлені з неї страви доречні й на святковий стіл, і для сімейного обіду, передають Патріоти України.

Однак чистити рибу — то ще задоволення: луска ледве відокремлюється від тіла риби та розлітається по всій кухні. Разом з "УНІАН" розповімо про хитрощі, як почистити рибу швидко та акуратно.

Декілька лайфхаків, як почистити рибу без проблем

Найпростіший спосіб очищення риби — обдати рибу окропом. Цим способом часто користуються кухарі у рибних ресторанах. Помістіть рибу в каструлю, вилийте на неї окріп, щоб вода повністю покрила рибу.

Далі просто витягніть рибу та занурте у холодну воду. Потім дістаньте рибу, проведіть ножем проти зростання лусочок — і вони легко знімуться. Особливо ефективний метод для дрібної та молодої риби.

Рибу можна легко очистити, якщо замочити в каструлі з холодною водою на 15 хвилин. Такий спосіб трохи розм’якшить луску та дозволить зняти її акуратно. Рибу треба чистити прямо в каструлі, починаючи з хвоста і просуваючись до голови — вся луска залишиться у воді.

Якщо риба дуже велика і її незручно чистити в каструлі, покладіть її на газету. У цьому випадку риба не ковзатиме по столу, а бруд залишиться на папері. Рибу необхідно чистити за допомогою залізного кухонного скребка від хвоста до голови.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...