Для тих, хто любить згущенку: Повітряний десерт, який готується майже миттєво

Якщо ви не можете виділити багато часу на приготування тістечок, то вам допоможуть врятувати ситуацію мусові десерти. Патріоти України пропонують вам скуштувати один із них.

Карамельний мус

Інгредієнти:
– 10 г желатину;
– 350 г згущеного молока;
– 2 яєчних білки;
– 4 жовтки;
– 100 г цукру;
– 30 мл води;
– 300 мл вершків – 33%.

  1. У сотейнику розігрійте на середньому вогні згущене молоко (відварене). Окремо замочіть желатин у воді. Помішуючи згущене молоко, додайте желатин та перемішайте до однорідної маси.
  2. Змішайте жовтки з 30 г цукру та поставте на водяну баню. Теплі жовтки збийте міксером. Важливо: не перенагрівати жовтки, щоб вони не згорнулися.
  3. Готуємо сироп. У 70 г цукру додайте 30 мл води та поставте на вогонь, доведіть до кипіння та приберіть з вогню. Окремо збийте білки та тонкою цівкою додайте одну їх частину у сироп.
  4. У мисці з'єднайте жовтки, білки та згущене молоко, додайте другу частину білків та обережно розмішайте до однорідної маси.
  5. У десертниці розлийте масу та поставте у холодильник на 3 години. Перед подачею задекоруйте тертим шоколадом та листочками м'яти.

Лише спробуйте! Цей трюк допоможе дистанціюватися від токсичних людей

вівторок, 14 жовтень 2025, 13:08

Ви хотіли б, щоб партнер нарешті зрозумів ваші потреби, навіть не сказавши ні слова? Чи дратує вас, коли друзі або колеги поводяться не так, як ви очікуєте? Якщо відповідь "так", вам варто ознайомитися з методом "Дозволь їм", який допомагає відновити в...

Заєць чи качка? Те, що ви бачите, багато розповість про вашу особистість

вівторок, 14 жовтень 2025, 12:45

Ця неоднозначна ілюстрація створена понад 100 років тому, але й досі викликає суперечки. Вперше зображення опублікували в німецькому журналі Fliegende Blätter у 1892 році. Багато психологів вважали його способом продемонструвати роботу мозку та сприйня...