До 100 тисяч гривень штрафу! Що українцям категорично заборонено підпалювати

Українці можуть отримати багатотисячні штрафи за спалювання сухої трави, сміття, листя та іншої рослинності. В окремих випадках вони можуть перевищити 100 тис. грн, передають Патріоти України.

Про те, які штрафи загрожують українцям за спалювання трави й гілок – розповідає OBOZREVATEL.

В Україні спалювання трави, листя, сміття та іншої рослинності заборонено законом та карається штрафом у розмірі від 3060 до 6120 грн.

Робити це заборонено, оскільки під час активного спалювання рослинних залишків із димом, який виділяється, у повітря вивільняється отруйна суміш, до її складу входять пил, оксиди азоту, чадний газ, важкі метали, бензопірен (може викликати у людини рак). та ін. До речі, земляний покрив, на якому спалюють траву, відновлюється аж через 5-6 років. Спалювання рослинності спричиняють забруднення ґрунтів, повітря та води, а також можуть призвести до займання пожежі в лісових зонах.

Штраф для посадових осіб становить 15-21 тис. грн. Однак цифри можуть збільшитися, якщо пожежа переходить на великі території (поле, луг, пасовища) та на території природно-заповідного фонду.

Найбільші штрафи – 90-150 тис. грн – виписують за знищення чи пошкодження лісових масивів, зелених посадок навколо населених пунктів, вздовж залізниці. Якщо під час пожежі загинули люди, то можна отримати 2-5 років позбавлення волі.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...