До сковороди більше нічого не прилипне - фокус від досвідчених господарок

Досить часто господині стикаються з поширеною проблемою - вся їжа прилипає до сковорідки під час смаження. Тому замість смачного омлету, млинців чи котлет виходять зіпсовані страви, які навіть не хочеться куштувати, передають Патріоти України.

Звісно, наразі можна купити якісну сковороду з антипригарним покриттям, проте і вона з часом також втрачає свої властивості. Якщо ви зібралися викинути свою сковороду і купити нову, не спішіть цього робити. Краще зекономте кошти та купіть щось для себе, адже Главред знає чудодійний спосіб, який допоможе "реанімувати" сковороду, до якої пристає їжа.

Що потрібно зробити, щоб не прилипало до сковороди?

Щоб їжа до сковороди не прилипала, досвідчені господині користуються простою життєвою хитрістю, яка допомагає враз вирішити цю проблему. Секрет дуже простий і, мабуть, багатьом знайомий. Хитрість полягає в тому, що сковороду прожарюють сіллю. Саме ця спеція творить чудо зі сковородою, до якої прилипає вся їжа.

Як прожарити сковороду з сіллю?

Перед тим як прожарювати сковороду з сіллю, її потрібно знежирити. Просто промийте сковороду мийним засобом і м'якою губкою.

Тепер можемо приступати до прожарювання сковороди. Для цього потрібно поставити сковорідку на плиту та нагріти її поверхню. Після того як сковорода розігрілася, на гарячу поверхню кладемо кілька ложок солі. Зауважте, що сіль має повністю покрити всю поверхню сковороди. Тепер зменшуємо вогонь і періодично перемішуємо сіль на сковороді.

Скільки прожарювати сковороду з сіллю?

Сковороду потрібно прожарювати до тих пір, доки сіль не змінить свій колір з білого на жовтуватий, а від сковороди не піде легкий димок. Приблизно через 10 хвилин ви побачите, що сіль вже просмажилась, а тому її потрібно забирати з вогню.

Що робити далі?

Після того як ви прожарили сковороду, потрібно зсипати сіль у якусь ємність. Далі беремо паперовий рушник та протираємо ним нашу сковороду. Протирати потрібно не лише дно, а й боки. Потім потрібно налити на сковороду трохи соняшникової олії та за допомогою паперового рушника гарненько натерти її олією. Не забувайте про боки сковороди.

Тепер потрібно поставити сковороду на плиту та знову гарненько її нагріти. Через 2-3 хвилини, коли сковорода нагрілася, вимикайте газ та ще раз витріть паперовими рушниками олію зі сковороди. Тепер ваша сковорода повністю готова до експлуатації. Готуйте на ній свої кулінарні шедеври та дивуйте друзів та знайомих!

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...