Смак тірамісу залежить безпосередньо від продуктів, які використовуються під час приготування. Каву краще варити в турці - так він виходить більш насиченим і ароматним, ніж розчинний. Крім какао страву можна прикрашати тертим чорним або білим шоколадом. А ось зі збитим білком виходить більш легка, повітряна і менш калорійна версія крему. Багато господинь боятися братися за оригінальний або класичний рецепт цієї страви, адже він досить трудомісткий і витратний за часом. Простим і швидким варіантом популярного італійського десерту поділилася актриса і хореограф, дружина музиканта Сергія Бабкіна Сніжана, повідомляють Патріоти України та пропонують його вашій увазі.
Для приготування знадобляться міксер, лопатка, ситечко, дві миски і форма для тірамісу.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Для початку потрібно зварити каву і відставити її. Вона повинна охолонути.
2. У дві окремі чисті сухі миски відділіть жовтки яєць від білків. За допомогою міксера білки потрібно 5 хвилин збивати на маленьких оборотах, потім додати трохи солі, 3 столові ложки цукрової пудри і збільшити потужність. На великій швидкості збивайте масу ще близько 7 хвилин до стійких піків.
3. У миску з жовтками додайте 3 столових ложки цукрової пудри, крем-сир і трохи сиропу (або лікеру) за смаком. Міксером масу потрібно збивати приблизно 3−5 хвилин, щоб вона трохи побіліла і стала однорідною.
4. За допомогою лопатки акуратно змішайте білкову та жовткову маси. Робіть це обережно, щоб не порушити повітряну текстуру.
5. Печиво савоярді занурте у каву з одного боку і розкладіть на дно форми з відстанню приблизно 0,5 см один від одного. Важливо! Печиво потрібно буквально трохи змочити, опустити — і відразу дістати. Якщо перетримати його в еспресо довше, воно розвалиться.
6. Шар печива потрібно густо покрити кремом, а зверху викласти ще один такий же. Десерт з двох шарів добре просочиться і його буде зручно їсти. Тірамісу притрусіть какао-порошком, замотайте в плівку і відправте в холодильник мінімум на 5 годин, а краще — на всю ніч.
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...