Добре вийде в кожного: Простий і швидкий рецепт популярного десерту від Сніжани Бабкіної

Смак тірамісу залежить безпосередньо від продуктів, які використовуються під час приготування. Каву краще варити в турці - так він виходить більш насиченим і ароматним, ніж розчинний. Крім какао страву можна прикрашати тертим чорним або білим шоколадом. А ось зі збитим білком виходить більш легка, повітряна і менш калорійна версія крему. Багато господинь боятися братися за оригінальний або класичний рецепт цієї страви, адже він досить трудомісткий і витратний за часом. Простим і швидким варіантом популярного італійського десерту поділилася актриса і хореограф, дружина музиканта Сергія Бабкіна Сніжана, повідомляють Патріоти України та пропонують його вашій увазі.

Для приготування знадобляться міксер, лопатка, ситечко, дві миски і форма для тірамісу.

Інгредієнти:

  • 500 г крем-сиру Маскарпоне
  • 1 упаковка печива савоярді
  • 3 порції еспресо без цукру
  • 6 свіжих яєць
  • 6 ст. л. цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • сироп (алкогольний, безалкогольний — в залежності від смаку, він потрібен для аромату)

Приготування:

1. Для початку потрібно зварити каву і відставити її. Вона повинна охолонути.

2. У дві окремі чисті сухі миски відділіть жовтки яєць від білків. За допомогою міксера білки потрібно 5 хвилин збивати на маленьких оборотах, потім додати трохи солі, 3 столові ложки цукрової пудри і збільшити потужність. На великій швидкості збивайте масу ще близько 7 хвилин до стійких піків.

3. У миску з жовтками додайте 3 столових ложки цукрової пудри, крем-сир і трохи сиропу (або лікеру) за смаком. Міксером масу потрібно збивати приблизно 3−5 хвилин, щоб вона трохи побіліла і стала однорідною.

4. За допомогою лопатки акуратно змішайте білкову та жовткову маси. Робіть це обережно, щоб не порушити повітряну текстуру.

5. Печиво савоярді занурте у каву з одного боку і розкладіть на дно форми з відстанню приблизно 0,5 см один від одного. Важливо! Печиво потрібно буквально трохи змочити, опустити — і відразу дістати. Якщо перетримати його в еспресо довше, воно розвалиться.

6. Шар печива потрібно густо покрити кремом, а зверху викласти ще один такий же. Десерт з двох шарів добре просочиться і його буде зручно їсти. Тірамісу притрусіть какао-порошком, замотайте в плівку і відправте в холодильник мінімум на 5 годин, а краще — на всю ніч.

Джерело: НВ

Це може здивувати! Те, як ви тримаєте свій телефон, розкаже всю правду про вас

п’ятниця, 5 вересень 2025, 18:22

Смартфон став невід’ємною частиною нашого життя, але навіть спосіб, у який ми його тримаємо, здатен відкрити цікаві риси характеру. Автори цього тесту переконують, що положення ваших пальців під час користування телефоном може розповісти, як ви спілкує...

Ви досі кидаєте нижню білизну у машинку з усім одягом? Ось чим це загрожує!

п’ятниця, 5 вересень 2025, 18:12

Більшість людей впевнені, що сучасні пральні машини та мийні засоби легко справляються з мікробами. Ми ставимо режим на 30–40°C, бо так вказано на етикетках одягу і тому що це "екологічно", передають Патріоти України. Але лікарі застерігають: у барабан...