Добре вийде в кожного: Простий і швидкий рецепт популярного десерту від Сніжани Бабкіної

Смак тірамісу залежить безпосередньо від продуктів, які використовуються під час приготування. Каву краще варити в турці - так він виходить більш насиченим і ароматним, ніж розчинний. Крім какао страву можна прикрашати тертим чорним або білим шоколадом. А ось зі збитим білком виходить більш легка, повітряна і менш калорійна версія крему. Багато господинь боятися братися за оригінальний або класичний рецепт цієї страви, адже він досить трудомісткий і витратний за часом. Простим і швидким варіантом популярного італійського десерту поділилася актриса і хореограф, дружина музиканта Сергія Бабкіна Сніжана, повідомляють Патріоти України та пропонують його вашій увазі.

Для приготування знадобляться міксер, лопатка, ситечко, дві миски і форма для тірамісу.

Інгредієнти:

  • 500 г крем-сиру Маскарпоне
  • 1 упаковка печива савоярді
  • 3 порції еспресо без цукру
  • 6 свіжих яєць
  • 6 ст. л. цукрової пудри
  • Дрібка солі
  • сироп (алкогольний, безалкогольний — в залежності від смаку, він потрібен для аромату)

Приготування:

1. Для початку потрібно зварити каву і відставити її. Вона повинна охолонути.

2. У дві окремі чисті сухі миски відділіть жовтки яєць від білків. За допомогою міксера білки потрібно 5 хвилин збивати на маленьких оборотах, потім додати трохи солі, 3 столові ложки цукрової пудри і збільшити потужність. На великій швидкості збивайте масу ще близько 7 хвилин до стійких піків.

3. У миску з жовтками додайте 3 столових ложки цукрової пудри, крем-сир і трохи сиропу (або лікеру) за смаком. Міксером масу потрібно збивати приблизно 3−5 хвилин, щоб вона трохи побіліла і стала однорідною.

4. За допомогою лопатки акуратно змішайте білкову та жовткову маси. Робіть це обережно, щоб не порушити повітряну текстуру.

5. Печиво савоярді занурте у каву з одного боку і розкладіть на дно форми з відстанню приблизно 0,5 см один від одного. Важливо! Печиво потрібно буквально трохи змочити, опустити — і відразу дістати. Якщо перетримати його в еспресо довше, воно розвалиться.

6. Шар печива потрібно густо покрити кремом, а зверху викласти ще один такий же. Десерт з двох шарів добре просочиться і його буде зручно їсти. Тірамісу притрусіть какао-порошком, замотайте в плівку і відправте в холодильник мінімум на 5 годин, а краще — на всю ніч.

Джерело: НВ

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...