Добрива бувають небезпечними! ТОП-5 загроз вашому врожаю

Кожен дачник хоче, щоб його урожай був хорошим, міцним і корисним, тому використовує різні добрива. Деякі засоби призводять до плачевних результатів, передають Патріоти України.

Небезпечні добрива для городу - список

Якщо ви не хочете замість пишного врожаю отримати хворі рослини і залишитися без продовольства, не використовуйте жодне з нижчеперелічених добрив.

Свіжий коров'як

Гній вважається одним з найвідоміших добрив, так як він містить велику кількість поживних речовин. Проте, свіжий коров'ячий гній - це небезпечна хімічна сполука, так як концентрація корисних елементів в ньому занадто висока. Якщо вони потраплять в грунт, то спровокують опік і загибель рослин. Якщо хочете удобрювати грядки коров'яком, почекайте, поки він перетвориться на перегній.

Дріжджі

Даний продукт стимулює зростання бактерій, але на урожай ніяк не впливає. Використання дріжджів в якості добрив - поширена помилка багатьох початківців-дачників. Такий природний компонент можна використовувати тільки разом з золою або або якими-небудь органічними речовинами.

Марганцівка

Марганцевокислий калій - сильний окислювач, його не можна застосовувати на кислому грунті. Марганець можна використовувати в якості дезінфектора для садового інвентарю або посівного матеріалу. Розчин марганцю вбиває будь-які корисні бактерії в грунті, так що, в деяких випадках він марний, а в деяких навіть небезпечний.

Людські фекалії

Багатьох дачників цікавить питання, чи можна удобрювати город людськими фекаліями. Звичайно ж, ні. У чистому вигляді екскременти людини можуть містити яйця гельмінтів і хвороботворні патогени. Якщо ви хочете провести експеримент і використовувати таке багатство для грядок, то робіть його після компостування.

Сіль і сода

Сіль гарна для боротьби з бур'янами і шкідниками, але як добриво - ні. Навіть якщо ви за допомогою солі позбавляєтеся від непотрібної рослинності, то враховуйте, що там, де ви розсипали сіль, більше нічого не буде рости. Це можна виправити - перекопати проблемну ділянку, перемішати з піском або перегноєм, але краще уникнути такої практики взагалі.

Те ж саме стосується і соди - через натрій в складі порошку рослини починають розвиватися повільніше, тобто, користі від цього продукту, як добрива, ніякої. В цілому, соду можна використовувати для підлужування грунту, але краще вибирати для таких цілей деревну золу або гашене вапно.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...