"Додає гірчинки й українського посмаку": Використовуйте цей секретний інгредієнт під час запікання сала

На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка пояснили, як і скільки часу потрібно запікати сало, передають Патріоти України.

"Запікати можна практично будь-яке сало. Ви можете використати звичайне сало без прожилок м'яса, підчеревину чи генеральське сало з м'ясом. Після запікання м'ясо матиме характерний смак та аромат", – пояснили в рецепті.

Перед запіканням сало потрібно ретельно натерти з усіх боків, не шкодуючи солі. Воно не буде засоленим, а "візьме" стільки, скільки потрібно. Також можна використовувати будь-які спеції за смаком, а також копчену або звичайну паприку. Можна додати ромашку. "Вона додає гірчинки та українського посмаку", – зазначили в матеріалі.

Як і скільки запікати сало

Шматок сала вагою приблизно 500 г потребує орієнтовно 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 °С. Під час запікання більшого шматка потрібно більше часу.

Готовність порадили визначити за золотавим кольором скоринки.

Можна також запікати сало у фользі чи рукаві. На це потрібно від 40 хвилин до години.

Як позбутися комарів і мошок на все літо - "революційний" лайфхак

субота, 12 липень 2025, 19:05

Зірка шоу Dragon’s Den і бізнесвумен Сара Девіс поділилась своїм “революційним” методом, який не лише відлякує комарів і мошок, але й прикрашає ваш сад або балкон. І все це - без хімії та з мінімальними витратами, передають Патріоти України.

Названо фрукт, який омолоджує судини та покращує зір - їжте його на сніданок

субота, 12 липень 2025, 18:35

Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...