
На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка пояснили, як і скільки часу потрібно запікати сало, передають Патріоти України.
"Запікати можна практично будь-яке сало. Ви можете використати звичайне сало без прожилок м'яса, підчеревину чи генеральське сало з м'ясом. Після запікання м'ясо матиме характерний смак та аромат", – пояснили в рецепті.
Перед запіканням сало потрібно ретельно натерти з усіх боків, не шкодуючи солі. Воно не буде засоленим, а "візьме" стільки, скільки потрібно. Також можна використовувати будь-які спеції за смаком, а також копчену або звичайну паприку. Можна додати ромашку. "Вона додає гірчинки та українського посмаку", – зазначили в матеріалі.
Як і скільки запікати сало
Шматок сала вагою приблизно 500 г потребує орієнтовно 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 °С. Під час запікання більшого шматка потрібно більше часу.
Готовність порадили визначити за золотавим кольором скоринки.
Можна також запікати сало у фользі чи рукаві. На це потрібно від 40 хвилин до години.
Скоротити споживання електроенергії - це важлива задача не тільки у період її гострого дефіциту, а й просто спосіб контролю своїх витрат. Однак один звичний кухонний гаджет може стояти цьому на заваді, адже продовжує споживати енергію і збільшувати рах...
Напередодні свят варто ретельно підбирати подарунки, адже деякі речі можуть непередбачувано образити близьких. Експерти з етикету радять уникати подарунків, які натякають на недоліки чи створюють незручності, передають Патріоти України. Серед заборонен...