"Додає гірчинки й українського посмаку": Використовуйте цей секретний інгредієнт під час запікання сала

На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка пояснили, як і скільки часу потрібно запікати сало, передають Патріоти України.

"Запікати можна практично будь-яке сало. Ви можете використати звичайне сало без прожилок м'яса, підчеревину чи генеральське сало з м'ясом. Після запікання м'ясо матиме характерний смак та аромат", – пояснили в рецепті.

Перед запіканням сало потрібно ретельно натерти з усіх боків, не шкодуючи солі. Воно не буде засоленим, а "візьме" стільки, скільки потрібно. Також можна використовувати будь-які спеції за смаком, а також копчену або звичайну паприку. Можна додати ромашку. "Вона додає гірчинки та українського посмаку", – зазначили в матеріалі.

Як і скільки запікати сало

Шматок сала вагою приблизно 500 г потребує орієнтовно 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 °С. Під час запікання більшого шматка потрібно більше часу.

Готовність порадили визначити за золотавим кольором скоринки.

Можна також запікати сало у фользі чи рукаві. На це потрібно від 40 хвилин до години.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...