Додайте до меню субпродукти: Практичні поради, як зекономити на харчуванні під час воєнної скрути

печінкові оладки

Українська фудблогерка Марія Михальниченко підняла актуальну тему для більшості українців — як економити на їжі. Як зазначає засновниця групи «Смаколик ЮА», далеко не все в її порадах відповідатиме високим стандартам здорового харчування, але такі часи, що багато людей змушені виживати.

«Про такі речі як складання списку продуктів і меню перед походами в магазин і не голодним — розказувати не буду. Як і про те, що заготовки економлять не лише час, а й гроші, і що знижки та опт — класні штуки. М'ясо — ріжте на волокна. Якщо варити суп, борщ чи каші — це справді економно. М'яса іде куди менше, і всі в сім"ї поласували стравою з м’ясом.

Спосіб приготування: відварюємо м"ясо. М'ясо виймаємо, розбираємо на волокна. З бульйоном варимо перші страви, і в кінці приготування додаємо м'ясо, або ж додаємо його до каш. Я так люблю робити булгур, пшеничну кашу, перловку, рис, пшоно, гречку. Окрім того, до каш додаю підсмажені цибулю та моркву, інші овочі за бажанням — перець, кабачок, горошок, кукурудза, зелена квасоля.

Субпродукти теж урізноманітнюють меню! Навіть святковий печінковий торт по собівартості — далеко не найдорожча страва. Окрім того з печінки часто роблю: оладки, гречаники, паштет, печінку в сирному соусі. Шлуночки і сердечка: готую а-ля-бефстроганов до каш і макаронів, салати по-корейськи. Шийки: можна на них варити перші страви. Я ж найбільше люблю потушкувати в томатному соусі і подавати з кашами. То взагалі одна з моїх улюблених м’ясних страв!".

Фарш, пояснює фудблогерка, то не лише котлети.

"З 200 грамів фарша можна зробити ситний обід на велику сім'ю. Як? Болоньєзе! Додаєте багато цибулі, моркви, томату, спеції — варите макарони, пюре або кашу — і всі щасливі. Ще класний варіант: фарш з овочами. Все просто: підсмажуєте цибулю, фарш, туди додаєте всі овочі, які є (дрібненько порізані). До того — каша, макарони чи картопля. Або ж приготуйте хороший суп з фрикадельками!"

Це здивує! Хитрість кухарів, щоб їжа зберігалася в холодильнику втричі довше

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:30

Як довше зберігати продукти продукти харчування в холодильнику, щоб потім їх не викидати? Як продовжити життя улюблених страв, передають Патріоти України. Ви, напевно, задавалися питанням, чому ваша їжа не зберігається так довго, як вам би хотілося, на...

Дачникам на замітку! Які рослини відлякують кліщів - ось що посадити на подвірʼї

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:30

Весна — це пора оновлення та активного відпочинку на свіжому повітрі. Проте разом із цим зростає і ризик зустрічі з кліщами, які можуть переносити небезпечні хвороби, зокрема хворобу Лайма, передають Патріоти України. Щоб убезпечити себе та свою родину...