
Українська фудблогерка Марія Михальниченко підняла актуальну тему для більшості українців — як економити на їжі. Як зазначає засновниця групи «Смаколик ЮА», далеко не все в її порадах відповідатиме високим стандартам здорового харчування, але такі часи, що багато людей змушені виживати.
«Про такі речі як складання списку продуктів і меню перед походами в магазин і не голодним — розказувати не буду. Як і про те, що заготовки економлять не лише час, а й гроші, і що знижки та опт — класні штуки. М'ясо — ріжте на волокна. Якщо варити суп, борщ чи каші — це справді економно. М'яса іде куди менше, і всі в сім"ї поласували стравою з м’ясом.
Спосіб приготування: відварюємо м"ясо. М'ясо виймаємо, розбираємо на волокна. З бульйоном варимо перші страви, і в кінці приготування додаємо м'ясо, або ж додаємо його до каш. Я так люблю робити булгур, пшеничну кашу, перловку, рис, пшоно, гречку. Окрім того, до каш додаю підсмажені цибулю та моркву, інші овочі за бажанням — перець, кабачок, горошок, кукурудза, зелена квасоля.
Субпродукти теж урізноманітнюють меню! Навіть святковий печінковий торт по собівартості — далеко не найдорожча страва. Окрім того з печінки часто роблю: оладки, гречаники, паштет, печінку в сирному соусі. Шлуночки і сердечка: готую а-ля-бефстроганов до каш і макаронів, салати по-корейськи. Шийки: можна на них варити перші страви. Я ж найбільше люблю потушкувати в томатному соусі і подавати з кашами. То взагалі одна з моїх улюблених м’ясних страв!".
Фарш, пояснює фудблогерка, то не лише котлети.
"З 200 грамів фарша можна зробити ситний обід на велику сім'ю. Як? Болоньєзе! Додаєте багато цибулі, моркви, томату, спеції — варите макарони, пюре або кашу — і всі щасливі. Ще класний варіант: фарш з овочами. Все просто: підсмажуєте цибулю, фарш, туди додаєте всі овочі, які є (дрібненько порізані). До того — каша, макарони чи картопля. Або ж приготуйте хороший суп з фрикадельками!"
На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...