Відомий український лікар-педіатр та телеведучий Доктор Комаровський розповів про користь риби для здоров'я людини, а також про те, які види можуть завдати непоправної шкоди організму, зазначають Патріоти України.
У рибі міститься багато білка, мікроелементів, Омега-3 та Омега-6 кислоти. Продукт дозволяє знизити ризик ожиріння та багатьох онкологічних захворювань. За словами Євгена Комаровського, медики всього світу рекомендують людям з'їдати від однієї до чотирьох порцій риби на тиждень. Одна порція – це 140 г рибного філе.
У той же час, Доктор Комаровський рекомендує купувати тільки ту рибу, яка була заморожена у промислових умовах. Внаслідок глибокого заморожування у м'ясі риби гинуть личинки небезпечних для людини глистів.
Незважаючи на те, що річкова риба містить усі необхідні для людини мікроелементи, в ній нерідко таїться і велика небезпека у вигляді яєць і личинок паразитів. З цієї причини купувати "з рук" річкову рибу в жодному разі не можна.
Крім того, Доктор Комаровський попереджає, що в морській рибі міститься дуже багато ртуті. Особливо небезпечною може бути велика морська риба.
Котлети - найкраща страва для святкового столу, а також для обіду та вечері. Готувати їх можна практично з будь-якого м'яса, але саме з курячого буде найсмачніше, а ось спеції можуть як розкрити смак страви, так і зіпсувати їх, передають Патріоти Украї...
Дієтичних добавок, які були б по-справжньому корисними для серцево-судинної системи, не існує. Однак маркетинг у цій сфері працює доволі ефективно, спонукаючи людей вживати добавки, які, як обіцяють виробники, знижують ризик виникнення низки захворюван...