Доктор Комаровський назвав найнебезпечніші види риби, в яких міститься ртуть та личинки паразитів

Відомий український лікар-педіатр та телеведучий Доктор Комаровський розповів про користь риби для здоров'я людини, а також про те, які види можуть завдати непоправної шкоди організму, зазначають Патріоти України.

У рибі міститься багато білка, мікроелементів, Омега-3 та Омега-6 кислоти. Продукт дозволяє знизити ризик ожиріння та багатьох онкологічних захворювань. За словами Євгена Комаровського, медики всього світу рекомендують людям з'їдати від однієї до чотирьох порцій риби на тиждень. Одна порція – це 140 г рибного філе.

У той же час, Доктор Комаровський рекомендує купувати тільки ту рибу, яка була заморожена у промислових умовах. Внаслідок глибокого заморожування у м'ясі риби гинуть личинки небезпечних для людини глистів.

Незважаючи на те, що річкова риба містить усі необхідні для людини мікроелементи, в ній нерідко таїться і велика небезпека у вигляді яєць і личинок паразитів. З цієї причини купувати "з рук" річкову рибу в жодному разі не можна.

Крім того, Доктор Комаровський попереджає, що в морській рибі міститься дуже багато ртуті. Особливо небезпечною може бути велика морська риба.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кухарі при варінні м’яса додають лушпиння цибулі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:15

Відварене м’ясо не назвеш найпопулярнішою стравою, оскільки господині надають перевагу готуванні його на грилі або подачі в смаженому вигляді. Однак варіння набагато корисніше, передають Патріоти України. При правильному підході відварене м’ясо виходит...

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...