У магазинах великий асортимент вершкового масла в продажу. Тільки ось знайти серед безлічі товарів масло дійсно вершкове і дійсно натуральне не дуже просто. Та й ціна у такого продукту буде не маленькою. До тогож, багато продуктів, які позиціонують себе як натуральні, такими не є, передають Патріоти України.
Якщо ви хочете отримати гарантований якісний продукт, зробіть вершкове масло самі. Це не тільки просто, але й швидко.
Покладіть вершки в миску і починаємо їх збивати міксером.
Спочатку збиваємо на швидких оборотах.
Через пару хвилин вершки почнуть густіти.
Ще
через хвилину почне відділятися жир від маслянки. У цей момент обороти
міксера зменшимо, так як маслянка почне розбризкуватися.
Продовжуємо збивати.
Жир все більше відділяється від рідини.
Нарешті, сталося повне розділення вершків на масло і маслянку.
Масло ми зберемо.
У нас вийшло приблизно грам 200 (кількість залежить від жирності вершків) масла і близько 200 мл маслянки.
Масло кілька разів промиваємо в дуже холодній (прямо-таки крижаний) воді, одночасно формуючи грудочку.
Масло вже готове.
Надаємо йому форму.
І кладемо на зберігання в морозилку.
Вершкове масло домашнього виготовлення готове. Використовуємо його всюди, де доречно використовувати масло.
Смачного!
2 квітня за новим стилем (15 квітня за старим) віряни вшановують преподобного Тита Чудотворця. За це отримав нагороду творити чудеса. За юліанським календарем сьогодні день пам'яті мучениці Фотини Самарянині. . *** . Тит жив у VIII-IX століттях. Ще в...
Якщо ви прагнете змінити своє життя на краще, зосередьтеся на простих способах через щоденні харчові звички. Зокрема, зміни в раціоні можуть стати чудовим початком вашого шляху до здоров’я та самовдосконалення. Тож, як зробити кроки до здорового харчу...