Не витрачайтеся на магазинні гелі для прання. Можна зварити гель власноруч і, за потреби, посилити його миючі властивості (якщо на речах є стійкі плями). Виходить дуже бюджетно та практично, передають Патріоти України.
Що знадобиться:
Уточнення: для білих речей рекомендується варити гель саме з білого госп. мила. Для темних і кольорових речей підійде звичайне госп. мило 72% (коричневе), інформує Ukr.Media.
Процес приготування гелю:
Натріть господарське мило на тертці. Залийте водою, поставте на плиту.
Активно помішуючи, нагрівайте воду. Зачекайте, поки мило повністю не розчиниться.
Увага: доводити воду до кипіння не потрібно!
Коли мило повністю розчиниться, всипте в гарячу (не киплячу!) воду кальциновану соду. Розмішайте та вимкніть вогонь.
Залишіть на плиті до повного остигання гелю. За цей час гель загусне і перетвориться за консистенцією на желе — це абсолютно нормально.
Щоб повернути йому консистенцію рідкого гелю, просто збийте міксером. Можна також збити вручну віночком. У остиглому вигляді після збивання гель залишиться рідким, але трохи загусатиме, а тому періодично його потрібно буде струшувати.
Перелийте збитий гель у зручну ємність, наприклад, з-під старого гелю або кондиціонера. Не заливайте до верху — залиште трохи місця, бо гель бажано струсити перед пранням.
Примітка: на 1 прання потрібно близько 150-350 мл гелю, залежно від кількості та забрудненості білизни, а також жорсткості води у вашому регіоні.
Гель можна посилити наступними добавками:
Всі ці компоненти додаються безпосередньо до барабана до брудних речей перед запуском циклу прання. Дані компоненти посилюють дію домашнього гелю для прання. Спробуйте приготувати універсальний гель із білого або звичайного господарського мила, і ви суттєво заощадите кошти!
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...