Не витрачайтеся на магазинні гелі для прання. Можна зварити гель власноруч і, за потреби, посилити його миючі властивості (якщо на речах є стійкі плями). Виходить дуже бюджетно та практично, передають Патріоти України.
Що знадобиться:
Уточнення: для білих речей рекомендується варити гель саме з білого госп. мила. Для темних і кольорових речей підійде звичайне госп. мило 72% (коричневе), інформує Ukr.Media.
Процес приготування гелю:
Натріть господарське мило на тертці. Залийте водою, поставте на плиту.
Активно помішуючи, нагрівайте воду. Зачекайте, поки мило повністю не розчиниться.
Увага: доводити воду до кипіння не потрібно!
Коли мило повністю розчиниться, всипте в гарячу (не киплячу!) воду кальциновану соду. Розмішайте та вимкніть вогонь.
Залишіть на плиті до повного остигання гелю. За цей час гель загусне і перетвориться за консистенцією на желе — це абсолютно нормально.
Щоб повернути йому консистенцію рідкого гелю, просто збийте міксером. Можна також збити вручну віночком. У остиглому вигляді після збивання гель залишиться рідким, але трохи загусатиме, а тому періодично його потрібно буде струшувати.
Перелийте збитий гель у зручну ємність, наприклад, з-під старого гелю або кондиціонера. Не заливайте до верху — залиште трохи місця, бо гель бажано струсити перед пранням.
Примітка: на 1 прання потрібно близько 150-350 мл гелю, залежно від кількості та забрудненості білизни, а також жорсткості води у вашому регіоні.
Гель можна посилити наступними добавками:
Всі ці компоненти додаються безпосередньо до барабана до брудних речей перед запуском циклу прання. Дані компоненти посилюють дію домашнього гелю для прання. Спробуйте приготувати універсальний гель із білого або звичайного господарського мила, і ви суттєво заощадите кошти!
Це оптичне ілюзія - тест, який допоможе виявити твої основні риси особистості, передають Патріоти України. Це зображення дасть відповідь на питання, чи ближче ти до «псиних» чи «кітячих» рис характеру. Складно в це повірити? Давай перевіримо, скільки в...
Традиційні та знайомі з дитинства страви поступово зникають із наших столів, але є й такі, що залишаються серед фаворитів, незважаючи на додавання до них нових інгредієнтів. Серед таких страв улюблений салат олів’є. Чимало господинь сперечаються: чи по...