Всі ми знаємо про існування йогуртниці, проте мало хто знає, що це один з найбільш непотрібних кухонних приладів, бо домашній йогурт завжди можна приготувати в каструлі, передають Патріоти України.
Для цього нам знадобляться всього два інгредієнта - безпосередньо, молоко в кількості п'яти літрів і дріжджі - 3 чайні ложки. Приготування починається з коров'ячого продукту, який потрібно довести до кімнатної температури і перелити в каструлю. Молоко потрібно довести до кипіння на середньому вогні і варити протягом 15 хвилин.
Потім зняти з вогню, розлити по банках і залишити остигати до 45 градусів.Температуру контролюйте за допомогою кухонного термометра. Потім беремо в окрему миску по столовій ложці молока з кожної банки і додаємо туди дріжджі - перемішуємо. Коли дріжджі розчиняться, розливаємо рівномірно по банках отриману масу, а потім накриваємо банки паперовими рушниками. Це ще не все, адже зверху потрібно поставити кришки, але не закручувати їх.
Залишається тільки накрити банки декількома рушниками, залишити на ніч при кімнатній температурі і вуаля - домашній йогурт готовий. Щоб він не зіпсувався, зберігаємо в холодильнику і використовуємо, як хочемо. Він відмінно підходить до вівсянки на сніданок.
М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...
5 червня за новим календарним стилем (18 червня - за старим) - перенесення мощей благовірного князя Ігоря Чернігівського і Київського та день пам'яті Ігорівської ікони Божої Матері. Князь Ігор жив у ХІІ столітті, він був сином Олега Святославовича, кня...